Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Επιστροφή στις εναλλακτικές θεραπείες!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Η ρεφλεξολογία και ο βελονισμός αποτελούν θεραπευτικές εναλλακτικές, που βοηθούν και δίνουν λύση, σε μια πλειάδα από παθήσεις υγείας που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σήμερα. 

Πόνοι, μυοσκελετικά θέματα, αυτοάνοσα, ψυχοσωματικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, είναι το αποτύπωμα και οι επιδράσεις του στρες και της πιεστικής καθημερινότητας που αφήνει πάνω μας ο σημερινός τρόπος ζωής και η καθημερινή εγρήγορση που απαιτείται για την ολοκλήρωση των αλλεπάλληλων υποχρεώσεων της ζωής μας. 

Η κούραση και η έντονη εργασία δεν αφήνει πολλά περιθώρια και επιτάσσει την ενίσχυση και την τόνωση του οργανισμού. Το δέρμα είναι ο καθρέπτης της υγείας ενός ανθρώπου. Η βεντουζοθεραπεία, έλκει την καταγωγή της από την αρχαιότητα, με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και στα κείμενα του Ιπποκράτη, όπου συνίσταται για πληθώρα ασθενειών. Αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά, βασικά όπλα της Κινέζικης Ιατρικής.                                                                           


Οι βεντούζες ανακουφίζουν από τους πόνους, αποτοξινώνουν τα όργανα και τους ιστούς , βελτιώνουν τη ροή του αίματος, τονώνουν το ανοσοποιητικό, μειώνουν δραστικά το στρες και αναζωογονούν το σώμα. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την αποβολή εγκλωβισμένου κρύου (κρυολογήματος) και τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα απομακρύνουν το στάσιμο αίμα από τους ιστούς και τα όργανα.                            

Στην εποχή της πανδημίας, η θεραπεία με βεντούζες, αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο για την ενίσχυση των πνευμόνων και του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι παράλληλα με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του Covid, ενισχύει τις άμυνες του σώματός μας και βελτιώνει τη διάθεσή. 


Η Σοφία Δεληγιάννη και ο Σταύρος Γλυκός, είναι δύο νέοι άνθρωποι που ειδικεύονται στις εναλλακτικές θεραπείες. Η Σοφία είναι ρεφλεξολόγος με ειδίκευση στις βεντούζες και ο Σταύρος ασχολείται περισσότερο με το βελονισμό. Και οι δύο είναι απόφοιτοι της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και διατηρούν το "Tree of Life HollistiCenter", το κέντρο ευεξίας και ολιστικής θεραπείας, στη Νέα Ερυθραία, έναν όμορφο, ζεστό χώρος, που πραγματικά μπορεί να καταφύγει κανείς, προκειμένου να αποβάλλει κάθε τοξικότητα που τον καταβάλλει.

Οι βεντούζες βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα μέρη του σώματος. Πέραν της αντιφλεγμονώδης δράσης τους και την δραστική αντιμετώπιση σε πόνους και φλεγμονές, χρησιμοποιούνται και για την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, όπως επίσης και ως μασάζ αντιγήρανσης στο πρόσωπο, καθώς μεταφέρουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ενεργοποιούν την κυκλοφορία της λέμφου, μαλακώνοντας γραμμές και ρυτίδες. Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι αστέρες από όλους τους χώρους, από αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας έως τηλεοπτικούς ή κινηματογραφικούς αστέρες, που έχουν εκτιμήσει δεόντως τις ευεργετικές επιδράσεις της βεντουζοθεραπείας.