Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Η διακριτικότητα της προσφοράς!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού είναι σημαντική στον επαναπροσδιορισμό της επιτυχίας και της ευημερία μας. Είναι όμως ατελή χωρίς επίτευξη του σκοπού.

Μία τεράστια ιδέα, μία σπουδαία προσφορά τιμή και υπενθύμιση για όλους μας, του μεγάλου αγώνα που δίνουν οι νοσηλευτές. Θα περίμενε κανείς να αποτελούσε ''καμπάνια'' προβολής μίας μεγάλης καταναλωτικής, εμπορικής εταιρίας. Η καμπάνια αυτή, το μήνυμα υπενθύμισης, χαράς και ελπίδας φέρει διακριτικά την υπογραφή της ''Politis Group'', που έχοντας την ευθύνη των συγκεκριμένων χώρων προβολής στους δρόμους, απέναντι στο εμπορικό της κέρδος, εκφράζει την δημιουργικότητα, μιας πραγματικά μεγάλης κοινωνικής προσφοράς!

Πιο συγκεκριμένα, η έννοια της προσφοράς ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή covid-19 όπου η αλληλεγγύη μπορεί να εκφραστεί ακόμα και με μικρές ανθρώπινες δράσεις, είναι απαραίτητη για όλους μας. Έχουμε ανάγκη όλοι την αγάπη την συμπαράσταση που αποτελούν ιδανικά και αξίες πέρα από τον εαυτό μας, γιατί μας κάνουν να βγαίνουμε από τον μικρόκοσμό μας και να σκεφτόμαστε τον διπλανό μας. Μας κάνουν να θέλουμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας. Και αποτελούν τη λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.

Η αυτοβελτίωση και η αποδοτικότητα προσπαθούν να αφυπνίσουν τον εαυτό μας και να τον κάνουν καλύτερο σε κάθε τομέα, ο σκοπός προσπαθεί να αφυπνίσει, να αυξήσει την ανθρώπινη πλευρά της κοινωνίας μας. Αυτό ακριβώς ερεθίζει το μήνυμα που αντικρίζουμε στους δρόμους: ''...Mπορεί να μην ξέρουμε το όνομά σας. Νιώθουμε όμως τον αγώνα σας. Όλες μας οι ευχές είναι για σας. Σας ευχαριστούμε...'', να συνοδεύει μία σπάνια εικόνα που φανερώνει την προσπάθεια, τον πόνο και την δύναμη που καταβάλει ο άγνωστος νοσηλευτής στην προσπάθεια στήριξης του κάθε νοσηλευόμενου από τον ιό.