Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Μαχητές και όχι παρατηρητές!

«...Αν δεν ήμουν νοσηλεύτρια και έβλεπα την κατάσταση απ’ έξω, θα έλεγα ότι οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι που εργάζονται στην πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό, ότι περνάνε δύσκολες στιγμές. Αυτό όμως πραγματικά που συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία, δεν περιγράφεται με λόγια.

Είμαστε καθημερινά στη μάχη με τον ιό. Δεχόμαστε καθημερινά, τα χειροκροτήματα της υπέρμετρης προσπάθειάς μας. Πάντα, αλλά και τώρα μέσα στην πανδημία, κληθήκαμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ξεπεράσουμε τους προσωπικούς μας φόβους. Πιστεύω ακράδαντα ότι στην υγειονομική κρίση που περνάμε, ο καθένας μας, μέσα από τον επαγγελματικό και κοινωνικό του ρόλο, δοκιμάζεται και βάζει πλάτη για τις αντοχές του συστήματος. Εμείς οι νοσηλευτές λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα. Είναι όμως η δική μας πραγματικότητα. Η δική μας καθημερινότητα. Ότι και να γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί είμαστε "μαχητές" και όχι παρατηρητές...».

Ρούλα Χύτα
Κοινοτική Σύμβουλος Νέου Ψυχικού


... γράφει η Ρούλα Χύτα που είναι νοσηλεύτρια και κοινοτική σύμβουλος της Κοινότητας Νέου Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού επίσης είναι μέλος της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Γ.Ν.Α. ΚΑΤ. Μία δυναμική και ευαισθητοποιημένη παρουσία, που ασχολείται με τα κοινά, θέτοντας ενεργά τον εαυτό της στην υπηρεσία του συνανθρώπου. Στη στυγνή πραγματικότητα της πανδημίας, οι νοσηλευτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας. Αν δεν έκαναν οι ίδιοι την υπέρβαση, μαζί με τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, στο σύνολό τους, δεν θα καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε, έστω και με τις ελλιπείς δομές, στις υπάρχουσες συνθήκες.