Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Κάθε θρανίο κι ένα χαμόγελο!


Εάν αναζητήσουμε κάποια από τα διδάγματα αυτής της συνταρακτικής εποχής της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, ένα από αυτά είναι σίγουρα πως η πανδημία ανέδειξε το σημαντικό ρόλο του σχολείου στην κοινωνία και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, καθώς και την αξία του εκπαιδευτικού - δασκάλου.

Αυτό μας τόνισε, συζητώντας μαζί του, ο γενικός διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Ψυχικό, Βασίλης Σπυρογιάννης, καθώς αύριο χτυπάει το πρώτο κουδούνι για τα γυμνάσια, έπειτα από τις τρεις ολόκληρους μήνες που ήταν κλειστά λόγω της καραντίνας.                      


Το γυμνάσιο των Ουρσουλινών στο Ψυχικό, περιμένει όλους τους μαθητές του, με ένα χαμόγελο πάνω σε κάθε θρανίο, για να προχωρήσουν τη δύσκολη αυτή σχολική χρονιά με αισιοδοξία και υποστήριξη από το εκπαιδευτικό τους σύστημα και από το σχολείο τους, που βασίζεται και προάγει εμφανώς τις ανθρωπιστικές αξίες, στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας των νέων.                                                        

«...Το σχολείο αποτελεί τον φυσικό χώρο των παιδιών και των νέων, όπου μπορούν να μοιραστούν τα ενδιαφέροντα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Αυτή η κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση, αποτελεί σημαντική συνιστώσα για την εξέλιξη της προσωπικότητας τους...», μας επισημαίνει ο Βασίλης Σπυρογιάννης, που διευθύνει ένα από τα σημαντικότερα σε έργο εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, την  Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στο Νέο Ψυχικό. 
                                                                                

Η παγκόσμια πανδημία, μας δίνει την ευκαιρία για επαναξιολόγηση του σχολείου. Ενός σχολείου που να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή που διαμορφώνεται για τα παιδιά μας. Ένα σχολείο που θα έχει ως επίκεντρο τον μαθητή ως μαθητή και τον μαθητή ως άνθρωπο, με νέες διδακτικές και εργαλεία, με εξατομικευμένη προσέγγιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.