Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Εσω έτοιμοι!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ένεκα της πανδημίας, το νοερό ταξίδι μας δεν σταματά! Απίστευτες διαδρομές, ονειρικοί προορισμοί! Επισκέφθηκα την Εύβοια, σε επαγγελματικό ταξίδι και το έζησα πραγματικά!

Οι ταξιδιωτικές μας ανάγκες, μετά το πέρας των "δύσκολων καιρών" και αφού τα μέτρα ''ακορντεόν'' αρχίσουν να χαλαρώνουν αισθητά, πιθανολογούμε ότι η εποχή θα έχει αλλάξει, το κλίμα θα έχει ζεστάνει και μια μικρή, κοντινή απόδραση χαλάρωσης και ξεκούρασης θα φαντάζει ιδανική. Βάζουμε λοιπόν στο GPS, προορισμό Λίμνη Ευβοίας. 

Στη Λίμνη Ευβοίας μπορείτε να φτάσετε είτε μέσω της Χαλκίδας, είτε μέσω της Αιδηψού. Από τη Χαλκίδα απέχει 80 χλμ. και στη διαδρομή σας θα συναντήσετε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Βόρειας Εύβοιας. Από την Αιδηψό, θα φτάσετε με πλοίο από την Αρκίτσα Φθιώτιδας, (33 χλμ.) Η διαδρομή Αιδηψός - Λίμνη είναι παραθαλάσσια και έχει ως θέα από τη μια τον Ευβοϊκό και από την άλλη τις πράσινες πλαγιές της Εύβοιας.
   

Η Λίμνη, που είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της Εύβοιας, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και ακολουθώντας την ακτογραμμή, παρατηρείς ότι δημιουργείται ένα απίστευτης ομορφιάς φυσικό λιμάνι. Ο τόπος, αποτελεί όλο το χρόνο ιδανικό προορισμό για γαλήνια ξεκούραση κοντά στη θάλασσα και μακριά από το άγχος της πόλης. Για αυτό και όποτε τελειώσουμε με την πανδημία, να είστε έτοιμοι!


Το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού ''αγκαλιάζει'' την κωμόπολη και η χρωματική πανδαισία, του πράσινου και του μπλε της θάλασσας σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δημιουργεί  ένα ''καμβά'' μυθικής αξίας. Παράλληλα κι ενώ βρέχετε από τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, η αίσθηση του ήπιου αιγαιοπελαγίτικου αέρα, σας ταξιδεύει σε μικρό νησί. Αναμφίβολα το γραφικότερο χωριό της Βόρειας Εύβοιας, που κερδίζει τον επισκέπτη.
 

Η Λίμνη είναι μια πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη, κοντά στο αρχαίο Ελύμνιον, τόπος που, κατά το Σοφοκλή, συναντήθηκε για πρώτη φορά ο Δίας με την Ήρα. Το Ελύμνιον ήταν αρχαία πόλη της Εύβοιας, που σήμερα μας είναι γνωστή μόνο από γραπτές πηγές και επιγραφές. Η ακριβής θέση της δεν είναι γνωστή, πιστεύεται όμως ότι βρισκόταν εκεί όπου σήμερα είναι σήμερα η Λίμνη.


Η Λίμνη συνδυάζει την φυσική της ομορφιά με την εξαιρετικό φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων της. Δεν είναι τυχαίο για όποιον την επισκέπτεται πρώτη φορά ότι τον κερδίζει με αποτέλεσμα να αποτελεί πάντα μόνιμη επιλογή του για Σαββατοκύριακο ή περισσότερες μέρες, όλες τις εποχές του χρόνου! Ετοιμαστείτε, με το που θα ανοίξουν τα ''σύνορα'' των Νομών, κατά συνέπεια ο ιός θα μας έχει εγκαταλείψει, εγκαταλείψτε κι εσείς με ασφάλεια πλέον, το κλείνον άστυ!


Που θα μείνετε...; Καταλύματα υπάρχουν πολλά. Αλλά αυτά που παρέχουν μία ξεχωριστή διαμονή είναι τα παραδοσιακά πετρόχτιστα διαμερισματα Limni Stone Apartments 
(http://limnistoneapartments.gr/). Είναι μια δουλειά που φανερώνει τον σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική και το πλούσιο ανθρώπινο μεράκι των δημιουργών τους.