Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Κούλουμα στην Αθήνα!


Χαρταετός και σαρακοστιανό τραπέζι σε δύο ενδεικτικά σημεία στα βόρεια προάστεια, στο υπέροχο οροπέδιο στο άλσος Πουλάκη στη Φιλοθέη και στο πάρκο Γουδή, που συνδυάζει πικ νικ δίπλα στην Πινακοθήκη και την Εθνική Γλυπτοθήκη. 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, απολαύστε με την οικογένεια και τους φίλους, υπέροχες βόλτες στα αστικά άλση της πόλης και στο βουνό. Για τους λάτρεις του βουνού, μια ανάσα απ' τα σπίτια μας, ο λόφος της Φιλοθέης, πάνω από το πάρκο του Πικιώνη, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όλους εσάς που θα βρίσκεστε στην πόλη. Με θέα την Πάρνηθα και έναν απέραντο, γαλάζιο ουρανό κάτω απ' τα δέντρα, η Σαρακοστή αποκτά το δικό της νόημα.


Ετοιμάστε τραπέζι, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα, φορτώστε τα ποδήλατα, επικοινωνήστε με τους φίλους σας, πάρτε μπάλες και επιτραπέζια και αμόλα καλούμπα...!


Η Φιλοθέη είναι ο κοντινός μας παράδεισος, που μας ξεκουράζει και μας αποφορτίζει κάθε φορά που το χρειαζόμαστε. Είναι πάντα εκεί, δίπλα μας, σε κάθε στιγμή. Ο καιρός, όλη την εβδομάδα είναι ζεστός, με θερμοκρασίες 17 βαθμούς Κελσίου μέσο όρο περίπου, ενώ στα ίδια ήπια για την εποχή επίπεδα θα συνεχίσει να κινείται και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.  


Περπατήστε στη φύση, νιώστε την ενέργεια της θάλασσας ή του βουνού, όπου κι αν βρεθείτε και χαρίστε στον εαυτό σας την ηρεμία και την γαλήνη του περιβάλλοντος.


Από την άλλη πλευρά της πόλης, κάτω απ' τον Υμηττό, στο άλλο υπέροχο Αττικό βουνό, βρίσκεται το πάρκο Γουδή. Ένα ιδανικό μέρος και αυτό για να περάσουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα μας, αφιερώνοντας την ημέρα μας σε ένα πικ νικ με φόντο την τέχνη.
                                                                         
Χαρακτηριστικό έργο τέχνης, "Το Εκκρεμές", έξω απ΄τη Γλυπτοθήκη


Έργα του Γαίτη, δεσπόζουν κατά μήκος της έκτασης, έξω από την Εθνική Γλυπτοθήκη και την Πινακοθήκη. Υπάρχει άπλετος χώρος για βόλτα και περπάτημα, όπως και για να στρώσεις εκείνο το καρό, υπέροχο τραπεζομάντηλο, που θα κοσμήσει όλες τις σαρακοστιανές λιχουδιές και να πετάξεις τον πολυπόθητο χαρταετό! Για να δούμε, πόσο θα φυσάει...


Το πάρκο Γουδή, είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, που προσφέρεται για αποδράσεις και εξορμήσεις στην καρδιά του κλείνον άστυ και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μαζί με τα χαρτογραφημένα, πανέμορφα μονοπάτια του Υμηττού, μας χαρίζουν ανάσες οξυγόνου στην πόλη μας.
                                                                           
Χρόνια πολλά!

Κείμενο: Ανδρονίκη Πάντιώρα / North Pages
Φωτογραφία: Πέτρος Καστορίνης / North Pages