Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Οι λύσεις μέσα μας..!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η εικαστικός Μαριλένα Μιχοπούλου, με το νέο έργο της «Κύκλοι ζωής» συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «Ιστορίες Πηλού (3)», με τίτλο «Αποτυπώματα» που διοργανώνει και επιμελείται η ίδια μαζί με την ομάδα τέχνης «Terractiva».

Η νέα της δημιουργία, ανήκει στη σειρά των «Σπονδύλων». Η σπουδαία κεραμίστρια δημιουργεί για μία ακόμα φορά ένα σύγχρονο έργο τέχνης συμβάλλοντας σε μία εξωστρεφή έκφραση της ελληνικής κεραμικής. Με το «τρίπτυχο» έργο της, η Μιχοπούλου δίνει την προσωπική της απάντηση, σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα προσωπικής και κοινωνικής αναζήτησης, επιδιώκοντας με τον μοναδικό της τρόπο, την «έξοδο» από μια παγιδευμένη συνθήκη.


Το έργο της έρχεται αντιμέτωπο σε ολοκληρωτική ρήξη με τις αξίες, τις ρίζες και τις πηγές της ταυτότητάς του, καθώς αναφέρεται στην ύπαρξη, στην ροή της ζωής, σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, αντιφατικό, σε ένα κόσμο ακραίων αντιθέσεων. 

Ο χώρος τέχνης «Μελάνυθρος», φιλοξενεί την έκθεση «Αποτυπώματα» από την Τετάρτη, χθες που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, 8 Ιουνίου και έως τις 2 Ιουλίου. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 17.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30.

Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμα οι καλλιτέχνες: Λασκαρίνα Γιακουμάτου, Αλίν Δικαιούλια, Μίρκα Δραπανιώτου, Μάγκυ Ιωάννου, Γιώργος Κατσίγιαννης, Φανή Μεταξά, Ρένα Μεταξά, Μαριλένα Μιχοπούλου, Κατερίνα Μπάκλη, Νέλλη Νατζαρή Λεόν, Έλλη Σοφιανοπούλου, Έλενα Σταθοπούλου, Φούλα Στρατηγάκη, Δήμητρα Σταύρου, Brenda Urlichsen, Έλκη Φωτιάδου.