Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

H αξία των χρωμάτων!

γράφουν: Πέτρος Καστορίνης, Ανδρονίκη Παντιώρα 

Συνειρμικές ευχές που εκφράζουν κύματα αναμνήσεων, βιωμάτων και συναισθημάτων, συνδέοντας έτσι το σήμερα με το παρελθόν και το τώρα με το αύριο περιλαμβάνουν την λέξη ''χρώμα'' ως κάτι το όμορφο, το φανταχτερό, το ξεχωριστό!.. Πολύχρωμες και οι ευχές που βγήκαν από τα χείλη των διοργανωτών χθες του "Colour Day Festival 2022", των παρουσιαστών της εκδήλωσης, αλλά και των καλλιτεχνών, στην πιο πολύχρωμη φεστιβαλική σκηνή!

Αν παρατηρήσετε με προσοχή, συγκεντρωθείτε κοιτάζοντας ένα οποιοδήποτε χρώμα θα νιώσετε το βάθος που έχει, θα νιώσετε τη δική του ζεστασιά, την διαπεραστικότητά του, ανεξαρτήτως αν είναι κόκκινο, μπλε, κίτρινο ή πράσινο. Το χρώμα έχει την ένταση, έχει τη λάμψη!


Κανένα χρώμα δεν είναι βαρετό, κανένα χρώμα δεν περνά απαρατήρητο. Όλα τα χρώματα είναι γοητευτικά και τραβούν τη ματιά. Έχουν μια δύναμη που μας αιχμαλωτίζει. Υπάρχει σε αυτά κάτι το δελεαστικό και ίσως και κάτι το μυστηριώδες, επιβεβαιώνοντας απόλυτα την ''αξία'' των ''χρωματιστών'' ευχών που δίνουμε και παίρνουμε. 
                                                                                   

Ας αφήσουμε τα ''συνειρμικά'' κι ας δώσουμε στο παρόν, αληθινό χρώμα στη ζωή μας, χρωματίζοντας τις στιγμές μας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας, προσδίδοντας ουσία, νόημα και πάνω απ' όλα χαρά και συναίσθημα σε ότι κι αν κάνουμε. Είναι σημαντικό, είναι ίσως ο μόνος τρόπος να γεμίζει η ψυχή μας και η καρδιά μας. 
                                                                                     

Η πιο πολύχρωμη σκηνή της πόλης, το Colour Day Festival, άνοιξε τις πύλες της χθες, στο Ολυμπιακό Στάδιο, (ΟΑΚΑ), όπου το χρώμα ήλθε πάνω μας, φώτισε τη μέρα μας και όλοι μαζί, γονείς, παιδιά, έφηβοι, νέοι , ενήλικες με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, συμπεριληφθήκαμε στον ίδιο χρωματικό καμβά και συντονιστήκαμε live στον ίδιο ρυθμό, στον ίδιο παλμό χορού και κίνησης.
                                                                                 

Με σλόγκαν «Love Yourself. Find Your Colour», το Colour Day Festival, επέστρεψε από το 2019, μετά την διετή πανδημική απαγόρευση και γέμισε το Ολυμπιακό Στάδιο με μουσική, και απίστευτο νεανικό ενθουσιασμό. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και ο Ηλίας Μπογδάνος, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, ξεσήκωναν και παρέσυραν  συνεχώς το κοινό με τη δυναμική τους, σε χορό και τραγούδι μέχρι τελικής πτώσης, με τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες επιτυχίες, . 


Ομαδικές ρίψεις χρώματος και συναντήσεις από κοντά  με τους πιο γνωστούς influencers και special guests-έκπληξη, το φετινό Colour Day τα είχε όλα. Είχε ένα εκπληκτικό Κωνσταντίνο Αργυρό που έδωσε τον εκρηκτικό του τόνο, τραγούδησε χορευτικές διασκευές των μεγάλων επιτυχιών του.
                                                                                     
                                                                                     

O Pablo Picasso έλεγε ''...Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή, όταν έχεις δουλέψει πολύ, που οι φόρμες έρχονται μόνες τους...''. Έτσι συμβαίνει όταν με κάποιο τρόπο ομαλοποιείται το συναίσθημα και ισοσκελίζεται η εσωτερική με την εξωτερική μας κατάσταση. Ένα βήμα μέσα στο Colour Day Festival και αμέσως σε ''λούζουν'' πολύχρωμες σκηνές, πολύχρωμες εμπειρίες. 
                                                                               

Χρωματίζεται το σώμα σου, τα ρούχα σου τα αντικείμενα που κρατάς, γίνεσαι όλος χρώμα και είναι κάτι το διαφορετικό, είναι όμορφο, υπό τους ήχους και τις perfomances αγαπημένων καλλιτεχνών της ελληνικής trap, hip hop και pop μουσικής σκηνής. Josephine, FY, Anastasia, Kings, Konnie Μεταξά, Νatasha Kay και DJ ο Αντώνης Δημητριάδης ανέβηκαν στη σκηνή του φετινού Colour Day, με χορευτικά beat να εναλλάσσονται και να δυναμιτίζουν το κέφι. 
                                                                           

                                                                                        

Οι φεστιβαλικές διοργανώσεις έχουν κάτι το μαγικό, το ελκυστικό. Επικρατεί διάχυτη μια παρείστικη διάθεση, όπου όλοι κινούνται σε ένα πνεύμα ομαδικής συνάθροισης, μιας ουμανιστικής συγκέντρωσης που τους συνδέει η μουσική, η αγάπη, η ευχαρίστηση της διασκέδασης, με μια φιλοσοφία με κοινά χαρακτηριστικά, καθώς οι άνθρωποι που παρευρίσκονται σε πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις, μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες διασκέδασης, εισπράττουν παρόμοια μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας και άτυπα, ανομολόγητα και ασυνείδητα πολλές φορές, συγκλίνουν όλοι προς μία κοινή συνιστώσα. Περισσότερη αγάπη προς τον εαυτό μας, περισσότερη αγάπη προς τον άνθρωπο, περισσότερη ευγένεια και ηρεμία και όσο το δυνατόν λιγότερη σκληρότητα.