Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Οικολογία και προστασία!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, σήμερα στο Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια γιορτή της οικολογίας, της εκπαίδευσης στη φροντίδα της φύσης, όπου οι μικροί μας φίλοι, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται και να δρουν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. 

Όλοι μας οφείλουμε να μάθουμε να φροντίζουμε για αυτό! Οφείλουμε, την φύση και το περιβάλλον, ως αποκύημα του μέλλοντός μας, να τα προσέχουμε, να τα διατηρούμε καθαρά! Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμιζει την τεράστια αυτή υποχρέωσή μας.

Για την ημέρα αυτή, από τις επιμέρους δράσεις των διαφόρων φορέων, το σημαντικό μήνυμα εισπράτεται από τα μικρά παιδιά. Αυτό αποτελεί την πολύτιμη παρακαταθήκη για την διαμόρφωση των νέων, έτσι ώστε οι νέες γενιές,εκπαιδευμένες έξυπνα, να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.) του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού όπου προεδρεύει η Παυλίνα Πανταζή, διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο εκδήλωση ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος, ένεκα της ημέρας. Σε ένα χαρακτηριστικό χώρο, στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού, τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις-παιχνίδια που στόχο έχουν τη ευαισθητοποιησης τους στην ανακύκλωση, την καθαριότητα και την προστασία περιβάλλοντος.


Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης,με ομάδα εκ των συνεργατών του, παρευρέθησαν στην εκδήλωση και μάλιστα συμμετείχαν στις δράσεις ενημέρωσης μαζί με τα παιδιά! Στην φωτογραφία από αριστερά διακρίνονται η Έλσα Βεντουρά (Υποψήφια με τον συνδυασμό ''Προάστιο Πρότυπο'' του Δημήτρη Γαλάνη), ο Αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Φωτιάδης (Υποψήφιος με το ''Προάστιο Πρότυπο''), η Λουκία Κεφαλογιάννη (Υποψήφια με την ''Νέα Αρχή'' του Γιώργου Πατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών), ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ο Τάσος Καλαντζής (Υποψήφιος με το ''Προάστιο Πρότυπο'') Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευτικής Επιτροπής Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και ο Φράνκι Φαντόπουλος νέος υποψήφιος με το ''Προάστιο Πρότυπο". 


Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) έδωσε το παρόν στην εκδήλωση ως προσκεκλημένος. Η Δρ. Ρουμπίνη Μαρίνη προϊσταμένη της Διεύθυνσης Έρευνας, Πρόληψης και Επικοινωνίας του Ε.Ο.ΑΝ. αναφέρθηκε στο θετικό αποτύπωμα που αφήνουν ανάλογες εκδηλώσεις στα παιδιά και πως ενισχύουν τις ευαισθησίες τους ως προς την πρόληψη προστασίας του περιβάλλοντος!