Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Γράφοντας για σένα!

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Είναι εξακριβωμένος ο βαθύς προβληματισμός, για το αν το προσωπικό είναι μια μικρογραφία του συλλογικού. 

Στον πυρήνα μας, μήπως είμαστε όντως όλοι ίδιοι και ένα στοιχείο που μας διαφοροποιεί, ίσως είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχουμε τις δικές μας αξίες και φυσικά τις παρορμήσεις, όπως για παράδειγμα είναι η δίψα για την εξουσία και τον έλεγχο; Μήπως όμως από την άλλη πλευρά, διαφέρει ο τρόπος που επιλέγουμε να ενταχθούμε στην κοινωνία κι όχι τόσο η βαθύτερη δομική μας ψυχική σύνθεση;

Θέτοντας στον εαυτό μου το ερώτημα και μη θέλοντας να αντισταθώ του να μπω για λίγο στον πειρασμό του «πειραχτήρι» με τους υποψηφίους και τα ζητήματα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, έμεινα σκεπτικός λίγη ώρα, στην αναζήτησή μου ενός προσώπου, μιας προσωπικότητας, που σε πρώτο χρόνο να τιθασεύει όσο το δυνατόν τις παρορμήσεις του και να αναπτύσσει τις αξίες και το πρόγραμμά του, κρατώντας χαμηλό προφίλ.

Στη συγκεκριμένη στήλη του North Pages Magazine, γράφουμε για τον άνθρωπο, του προσδίδουμε τα χαρακτηριστικά που εμείς εντοπίζουμε, σκιαγραφούμε το στίγμα της προσωπικότητάς του, με στόχο το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσουμε, να ταυτίζεται το μέγιστο δυνατό με τον ίδιο.
                               

Έτσι λοιπόν, στην δυσκολία μου να ταυτοποιήσω έναν «πρωταγωνιστή», ένα όνομα, ένα παρελθόν, ένα παρόν και μία καλοπροαίρετη διάθεση, με διευκόλυναν! Όπως εκείνο το σχολικό βοήθημα που ακόμα νοσταλγώ και μου έκανε προσπελάσιμη κάθε δυσκολία στο βιβλίο του Ζούκη! Το λυσάρι λοιπόν με τα φωτεινά γράμματα έδειχνε: Γιώργος Κασναφέρης!

Ο χορτασμένος δημοσιότητα λοιπόν, Γιώργος Κασναφέρης, που αποφεύγει με τρόπο, το παιχνίδι της δημοσιότητας. Δεν πηγαίνει στα πολυσυζητημένα «πάρτυ», δεν μένει σε αριστοκρατικά προάστια, αλλά στον τόπο που γεννήθηκε, στην Νέα Ερυθραία. 

Ο Γιώργος Κασναφέρης είναι πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου. Ασχολείται και δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τον αθλητισμό. Γεννήθηκε το 1967 στην Νέα Ερυθραία. Είναι Διοικητικός υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου. Ξεκίνησε να ασχολείται με την διαιτησία από το 1985. Το 1996 έγινε διαιτητής Α΄ Εθνικής και 1998 διαιτητής FIFA – UEFA. Έχει διατελέσει, Αντιπρόεδρος, Γενικός Διευθυντής και εκπρόσωπος σε Ε.Π.Ο., Super League των ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Λεβαδειακού, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικού και ΠΑΣ Λαμίας. 

Σήμερα ο Γιώργος Κασναφέρης είναι μέλος του Δ.Σ. στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών Ο.Α.Κ.Α. και μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού Πολιτισμού Βικέλας του Δήμου Κηφισιάς. Η ενεργός δράση του δεν σταματά εδώ. Είναι ακόμα μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) του Δήμου Αμαρουσίου και μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών ( Ε.Π.Σ.Α.).


Ο Γιώργος Κασναφέρης, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναι για τον δήμο μας Κηφισιά-Νέα Ερυθραία- Εκάλη», προκαλώντας κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε την κρίση μας ως ψηφοφόρους, για το αν στις επιλογές μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, προτάσσεται η αξία των υποψηφίων, οι ικανότητές τους και πάνω απ’ όλα, το καλό του τόπου, πέρα από κομματικές και χρωματικές ταυτότητες.