Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Δανεικός Χρόνος!

γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Σε μια πανέμορφη εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ" και η Πρόεδρος του Ελένη Κουρή, πραγματοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου της "Δανεικός Χρόνος", από τις εκδόσεις Λιβάνη, η Κατερίνα Πλουμιδάκη, χθες στον υπέροχο κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.  

Το βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αναφέρεται στο δανεικό χρόνο, μια αληθινή, τραγική ιστορία που εκτυλίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια και που βιώνει η συγγραφέας, Κατερίνα Πλουμιδάκη, αλλά και στον δανεικό χρόνο που στην ουσία, δίνεται σε όλους μας, αν το συνειδητοποιήσουμε στο βαθμό που ισχύει, μια συνειδητοποίηση που χτυπά την καρδιά του υπαρξιακού μας νοήματος.                                                               


Στη ζωή μας, η αξία και η πολυτιμότητα, κρύβεται μέσα στη μαγεία του "τώρα", κρύβεται στη στιγμή, την οποία στιγμή, για να τη ζήσει κανείς σε όλο της το μεγαλείο και με όλη του την καρδιά, χρειάζεται λίγο πριν να έχει αναλύσει και να έχει καταλήξει στην κοσμοθεωρία του. Τα κουκιά είναι μετρημένα, αγαπημένοι μου, στον κόσμο τούτο. Κάποιοι πιστεύουν λίγο παραπάνω στην έννοια της τύχης, του τυχερού πεπρωμένου, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι το ριζικό μας, με τις επιλογές, τη δυναμική και τη σκέψη μας. Ότι κι αν ισχύει, μια ισορροπία στο τι και πόσο αξία δίνουμε, έχει τη σημασία του στο τέλος της ημέρας, όταν κλείνουμε τα βιβλία, κάνουμε τον απολογισμό μας και πέφτουμε για ύπνο, για να ξυπνήσουμε την επόμενη, σε μια νέα χρονική ζωή, άγραφη, κενή.           

Εκλεκτοί καλεσμένοι, φιλοί βρέθηκαν χθες στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο Ψυχικό. Χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Κούκης, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Σάκη Κυπραίου, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και η εικαστικός Μάρα Καρέτσος, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Πανεπιστημιακός Παναγιώτης Μπεχράκης, η Ειρήνη Νταϊφά και η Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη Άντριους. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Λιάγκας, προσωπικός φίλος της Κατερίνας Πλουμιδάκη, που μίλησε και ο ίδιος για το βιβλίο.                                                                           

Η Ελένη Κουρή - Δάβου, Πρόεδρος τουΣοροπτιμιστικού Ομίλου
"Ανατολικός"και η Πρόεδρος της "Εστία"
Έφη Προκοπάκη 
Η Κατερίνα Πλουμιδάκη παραχώρησε τα έσοδα του βιβλίου της από την χθεσινή εκδήλωση στην "Εστία", τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Ημερήσιας Φροντίδα ατόμων με νοητική υστέρηση, ένας χώρος και ένας οργανισμός που προσφέρει αμερόληπτα και απερίσκεπτα, επί πολλά χρόνια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, άπλετη αγάπη.