Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Κάθε κουτί μετράει!


Με την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς, το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» (Every Can Counts), βρέθηκε το Σάββατο στην Κηφισιά, με στόχο να παρακινήσει τους πολίτες να ανακυκλώνουν άδεια κουτιά αλουμινίου και θα τους ενημερώνει για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κεχρής, συναντήθηκαν στο πάρκο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου της Νέας Κηφισιάς και συμμετείχαν στη δράση #PixelCan, τη δημιουργία ενός ψηφιδωτού φτιαγμένο από κουτιά αλουμινίου από τον γνωστό Έλληνα street artist Argiris Ser (@argiris.saraslanidis).
                                                                                 
                                                                             

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» (Every Can Counts), διοργανώνει το International Recycling Tour, μία δημιουργική και πρωτότυπη εκστρατεία που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 16 χώρες και 18 τοποθεσίες στην Ευρώπη και τη Βραζιλία, με στόχο να εμπνεύσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

Η έλλειψη συνεχούς και ολοκληρωμένης ενημέρωσης στην Ελλάδα στα θέματα ανακύκλωσης, αλλά και των στοχευμένων έξυπνων ιδεών, αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τη μη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, σύμφωνα τα στοιχεία έρευνας, για το πόσο ενημερωμένη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης.
                                                                               

Τα κουτιά αλουμινίου που χρησιμοποιούνται εκτός σπιτιού στον δρόμο, στο γραφείο, στο φεστιβάλ ή στο σχολείο είναι κατά 95% χρήσιμα και μετά την πρώτη τους χρήση! Μην ξεχνάμε πως η γη είναι το σπίτι μας και κάθε κουτί που ανακυκλώνουμε μετράει για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, δημιουργώντας ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους. 

Φτιαγμένα από αλουμίνιο, τα κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα. Έτσι, κάθε φορά που το ρίχνουμε στην ανακύκλωση, ο κύκλος ζωής του αλουμινίου αρχίζει ξανά και δε σταματά.