Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Η επιτομή του θριάμβου!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η ''επιτομή του θριάμβου'' ήταν ένα μυθιστόρημα φτιαγμένο από ένα έρωτα κι ένα όνειρο. Τον ανέλπιστο έρωτα ενός κυνηγημένου τίτλου που ζούσε ως κρυφό όνειρό στο ανέμελο κι ανυποψίαστο Κηφισιώτη χρόνια τώρα. Ίσως και πενήντα!

Σήμερα ο έρωτας δεν ήρθε απρόσμενα. Σαν μια παρήγορη μα και βασανιστική παρένθεση μέσα στην πληκτική ζωή της καθημερινότητας, το όνειρο ξετυλίγεται ως το τέλος του, όταν ο κεντρικός ήρωας δεν ήταν ένας, ήταν πολλοί. Ήταν μία ομάδα αθλητών, μία ομάδα στελεχών και ένας πρόεδρος. Η ομάδα των αθλητών ντυμένοι στα μπλε, το τεχνικό επιτελείο και τα διοικητικά στελέχοι δούλεψαν άψογα και ο ιδιοκτήτης-πρόεδρος της ΠΑΕ Κηφισιά, Χρήστος Πρίτσας προστάτεψε και κάλυψε κάθε αγωνιστική ανάγκη της ομάδας, ενώ την προστάτεψε κι από κάθε εξωγηπεδική απειλή! Και η ομάδα ποδοσφαίρου της Κηφισιάς από σήμερα είναι στην πρώτη Εθνική κατηγορία! Super League την λένε πλέον. Ο φίλαθλος της Κηφισιάς, μετά από μία πολύχρονη αναζητηση του ονείρου, σήμερα ζει την επιτομή του θριάμβου. Η Κηφισιά θα παίζει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας!
      

Ο Δήμαρχος Κηφισιας Γιώργος Θωμάκος κατά την απονομή του επάθλου στην Πρωταθλήτρια ομάδα της Super League 2, Κηφισιάς, συνεχάρει έναν έναν τους παίκτες και τα στελέχη και ευχαρίστησε τον Χρήστο Πρίτσα για την τεράστια προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί αυτός ο θριάμβος! Στην συνέχεια αναφερόμενος στον αθλητισμό είπε πως είναι μία δράση, που διέπεται από συναισθήματα αξιών, χαράς και ευχαρίστησης, αγωνιστικού περιβάλλοντος και τάσης για ψυχική τελειοποίηση. Καταλήγοντας, επισήμανε πως η ποδοσφαιρική ομάδα της Κηφισιάς, παίζοντας στην πρώτη κατηγορία θα αποτελέσει έναν ευρύτερα σύλλογο του βόρειου τομέα της Αττικής.


Ας συνεχίσουμε κάνοντας ένα rewind. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Ας θυμηθούν όσοι (Τυχεροί) το έζησαν, ας φανταστούν με τα μάτια της ψυχής οι μικρότεροι σε ηλικία. Ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία. Η μέρα που ήξερες ότι έπαιζε η ομάδα σου. Η μέρα που θα μάθαινες τη συνέχεια της ιστορίας που είχε μείνει στη μέση, σε έκαιγε η αγωνία περιμένοντας. Θα μείνει στην πρώτη κατηγορία του τοπικού Πρωταθλήματος ή θα πέσει, θα ανέβει από την ''Βήτα''; Kι έτρεχες στο γήπεδο της γειτονιά σου, του χωριού, της πόλής σου. Τα πράγματα άλλαξαν, έχουμε ενημέρωση, έχουμε και TV. Τα τοπικά γήπεδα έχουν αδειάσει... Το Ζηρίνειο ως το εμβληματικό τοπικό γήπεδο στα βόρεια της πρωτεύουσας γέμισε και πάλι! Παιδιά, νεαροί, έφηβοι ενήλικοι, παλιές ηλικιωμένες φιγούρες που παρακολουθούσαν την παλιά ιστορική ομάδα της Κηφισιάς, τον ΑΟΚ που η μπουρζουαζία τον διέλυσε, είναι όλοι εκεί με φανατισμό και πίστη στην νέα ομάδα!


Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, στο κατάμεστο Ζηρίνειο, στο ιστορικό γήπεδο της Κηφισιας, για την παρακολούθηση του τελευταίου αγώνα της τοπικής ομάδας πριν την άνοδο, λες και ο αγώνας να αποτελεί σάλπισμα, κάλεσμα όλου του αθλητικού κόσμου. Ποδοσφαιριστές από διάφορες ομάδες, πλήθος στελεχών και τεχνικών, βετεράνοι όλων των χρωμάτων... όταν τους έβλεπα ως trailer σκέφτηκα πως αυτή η συγκέντρωση έχει πολλά κοινά στοιχεία με το ''Έτερος Εγώ''. Γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις που δεν τις προβλέπεις, δεν τις σκέφτεσαι, απλά σκάνε σαν μικρές εκρήξεις μπροστά σου...Και να ένα δίδυμο! Ποδοσφαιριστής που το καλοκαίρι του 1980 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Στο "τριφύλλι" ο Νίκος Καρούλιας αγωνίστηκε μέχρι το 1988. Στις 17 Ιουλίου 1979 το πλειοψηφικό πακέτος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αγοράζεται και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τοποθετήθηκε πρόεδρος. Υπήρξε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για σχεδόν 21 χρόνια, από τον Ιούλιο του 1979 μέχρι τον Μάιο του 2000. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα κατέκτησε 6 Πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, ενώ δύο φορές έφτασε πολύ κοντά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Κυπέλλου Πρωταθλητριών - Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκος Καρούλιας, Γιώργος Βαρδινογιάννης στις εξέδρες του Ζηρινείου...