Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Επιτυχίες γένους θηλυκού!

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η φετινή εγχώρια αγωνιστική δράση του ανοικτού στίβου έλαβε τέλος. Στο μικρό συμπαθητικό και φιλόξενο γυμναστήριο της Φιλοθέης. Το πρωτότυπο 21ο Women Gala που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης με την αιγίδα του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, ήταν το τελευταίο μίτινγκ της χρονιάς.

Το 21ο Women Gala 2020 διοργανώθηκε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο πρόληψης και καταπολέμησης του covid 19 στην κυριολεξία τηρήθηκε μέχρι κεραίας με την ανάλογη αυστηρότητα και σοβαρότητα από τους υπεύθυνους.      


 Δεν συζητάμε για τον ελεγχόμενο αριθμό κριτών, τεχνικών, συνοδών, δημοσιογράφων που ήταν με ακρίβεια σύννομο με το πρωτόκολλο αλλά και σε ότι είχε να κάνει με την χρήση αντικειμένων από τους αθλητές! Ειδικό συνεργείο απολύμαιναν αμέσως (Φωτ.) ότι ακουμπούσαν και έτσι οι επόμενοι το έβρισκαν ''καθαρό''!


Οι πρωταγωνίστριες ήταν εκεί! Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν μεν με το δροσερό αεράκι κρατώντας χαμηλά την θερμοκρασία όμως οι κριτές βρήκαν τον μπελά τους με τον πήχη στο επί κοντό που χρειαζόταν να τον επανατοποθετηθούν συχνά. Το κλίμα ήταν απίστευτα φιλικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αθλητριών ήταν έντονη. Το ρυθμό στο ζέσταμα αλλά και στην αγωνιστική τους προσπάθεια τον έβρισκαν από την μουσική που πλημμύριζε τον στίβο. Σε ρόλο ''μαέστρου''-οικοδεσπότη, ενθαρρύνοντας προσπάθειες, ο εμπνευστής και επιτελικός διευθυντής του Gala, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος (Φωτ.).



Η Γκαμπριέλα Πέτροβα γεννημένη στις 29 Ιουνίου 1992 στο Χάσκοβο με σπουδαίο και πλούσιο παλμαρές (5η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου 2014. Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου 2015, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 ήταν 4η. 6η θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018) ήταν εντυπωσιακή. Η Βουλγάρα αθλήτρια με 6.54, επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, ήταν πρώτη στο άλμα εις μήκος!


Η Ιωάννα Ζάκκα αθλήτρια του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης πρίν μία εβδομάδα για πρώτη φορά στην καριέρα της συμμετείχε σε Diamond League και μάλιστα ήταν τέταρτη. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου γεμάτη εμπειρίες πήρε μέρος στο Women Gala 2020, ανέβασε τον πήχη του άλματος εις ύψος στο 1.84 και ήταν νικήτρια! Η Ιωάννα Ζάκκα συνέχισε έτσι τις σπουδαίες φετινές της, επιτυχίες!


Η Ελένη Πόλακ που με άλμα στα 4.50 μέτρα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο επί κοντό στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Η 24χρονη αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη συμμετείχε στο Women Gala 2020 και αντιμετώπισε το μίτινγκ με σοβαρότητα. Με επίδοση ίδια (4.50) που της έδωσε το ''χρυσό'' στο Πανελλήνιο, την ανέβασε και στο Gala στην κορυφαία θέση του βάθρου. Η Ελένη Πόλακ ήταν και πάλι εντυπωσιακή! 


Η Ραφαέλα Σπανουδάκη γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1994 στη Ρόδο έχει σημαντικές διακρίσεις με κορυφαία στιγμή στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Στο 21ο Women Gala 2020, συμμετείχε στα 100μ. και με 11.92 ήταν νικήτρια. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν μία ακόμα Πρωταθλήτρια Ελλάδας που συμμετείχε στο μίτινγκ της Φιλοθέης. 
                


Το άλμα υγείας (Μήκος άνευ φόρας) δεν ήταν αγώνας, είχε όμως πολλές νικήτριες! Όσες αθλήτριες συμμετείχαν συνέβαλαν στον κοινωνικό αγώνα ενίσχυσης της προσπάθειας πρόληψης κατά του covid 19. Έγινε με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, συμμετείχαν σπουδαίες αθλήτριες. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελισάβετ Πανταζή, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Νικόλ Κυριακοπούλου (Φωτ.), η Βούλα Παπαχρήστου (Φωτ.) καθώς και οι Ελληνίδες νικήτριες των αθλητριών που αρίστευσαν στα αθλήματα το 21o Woman Gala 2020. Ανάλογα με την συνολική επίδοση στο άλμα υγείας, σχηματίστηκε ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί σε ανάλογο φορέα, που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης παρακολούθησαν την προσπάθεια των αθλητριών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τηρώντας με απόλυτο σεβασμό το υγειονομικό πρωτόκολλο. 



Στην εξέδρα του γυμναστηρίου Φιλοθέης βρέθηκαν ακόμα παρακολουθώντας το 21ο Women Gala 2020 ο Γιώργος Παπαχρόνης αντιδήμαρχος θεμάτων φυσικού περιβάλλοντος Φιλοθέης Ψυχικού (Στην Φωτ. με τον Δημήτρη Γαλάνη και την Μίνα Μελισσουργού Δημοτική Σύμβουλο) και η Σοφία Βυθούλκα Πρόεδρος ΟΚΑΠΑ (Στην φωτ. με την Ανδρονίκη Παντιώρα).


Περισσότερες φωτογραφίες από το 21o Woman Gala 2020
στο Portfolio North Pages: @Northpages
 Blogger