Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αισιοδοξία από την Κηφισιά!


ρεπορτάζ  Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης

Η Κηφισιά χαρακτηρίζονταν ανέκαθεν από μια εποχικότητα, το καλοκαίρι έχει πάντα λιγότερη κίνηση απ’ ότι το χειμώνα. Φέτος, τηρουμένων των αναλογιών, είχε ένα καλό Ιούνιο και Ιούλιο μήνα.

Παρότι άνισος ο αγώνας, αισιοδοξία εκφράζει ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κηφισιάς, Αντώνης Λουμίδης, για τη χρονιά που διανύουμε και για την εμπορική κίνηση της Κηφισιάς, ο οποίος διατηρεί κατάστημα καφεκοπτείου - είδη καφέ, στο κέντρο της πόλης.
                                                                      

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά της Κηφισιάς έχει βασιστεί πολύ στην εστίαση. Διατηρώντας ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα, αυτό της κηπούπολής, με πλούσια φύση και υπαίθριους χώρους με πανέμορφο πράσινο που μπορεί να περπατήσει κανείς, να κάνει τη βόλτα του και να καθίσει, ο κόσμος αισθάνεται άνετα. Η Κηφισιά έχει χαρισματικό, πανέμορφο περιβάλλον. «Επλήγη παρόλ’ αυτά αρκετά με τις δυσφήμιση περί κρουσμάτων εν αδίκω θα έλεγα», υπογραμμίζει ο Αντώνης Λουμίδης, συνεχίζοντας λέγοντάς μας ότι οι κάτοικοι εδώ κάνουν τεστ. «...Αν δεν κάνεις τεστ, δεν ξέρεις αν νοσείς...», υποστηρίζει ο Αντώνης.
                                                                              


«...Η Κηφισιά έχει αρκετά καταστήματα εστίασης που δουλεύουν και τον Αύγουστο, παρότι ο περισσότερος κόσμος λείπει. Φέτος, λόγω και πάλι της κατάστασης και των μέτρων που ισχύουν για τα καταστήματα εστίασης και με το ωράριο λειτουργίας που ισχύει, οι καταναλωτές δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Για το λόγο αυτό η εστίαση έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους κλάδους συγκριτικά..»., υποστηρίζει ο Αντώνης Λουμίδης.


Συναντηθήκαμε και με την Εριφύλλη Λίλη Γαλή, μέλος τους εμπορικού συλλόγου και εκπρόσωπος του σωματείου, η οποία επισήμανε ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούγονται γύρω, τριγύρω ότι η εμπορική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα γενικότερα. «…Το εξάμηνο που αφήσαμε πίσω μας ο κόσμος σίγουρα κατανάλωνε πιο προσεκτικά. Επίσης, είναι γεγονός, ότι η κίνηση αναμφισβήτητα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση που βιώνουμε, προχωράμε καλά…», αναφέρει η Εριφύλλη Λίλη Γαλή. 

Η Κηφισιά κρατάει ένα νεανικό και συνάμα ακριβό, εκλεπτυσμένο προφίλ, με κίνηση και διαρκής δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία εκτονώνεται τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, όπου πλημμυρίζουν οι δρόμοι με κόσμο και νέες ηλικίες παιδιών. Θέλει να διατηρήσει σαφέστατα αυτό το ύφος και να γίνει και ακόμη περισσότερο εξωστρεφής, ακόμη πιο ζωντανή και λιγότερο απομονωμένη.