Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Έλεγχος και ασφάλεια!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος οχημάτων, έχει περίπου 25 χρόνια ζωής στη χώρα μας. Ξεκίνησε με πολύ σπουδαίες προοπτικές ως προς την ασφαλή κίνηση των αυτοκινήτων, κατόπιν των περιοδικών ελέγχων από τα εξειδικευμένα ''Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων'' του υπουργείου Μεταφορών.

Με την θεσμοθέτηση των ιδιωτικών ΚΤΕΟ (ΙΚΤΕΟ) και την τεχνολογική εξέλιξη των μηχανημάτων ελέγχου, δόθηκε νέα, πιο σύγχρονη πνοή στον έλεγχο. Παράλληλα η γραφειοκρατία, οι καθυστερήσεις, τα έγγραφα και η ευρύτερη κωλυσιεργία, περιορίστηκαν, ως εξαλείφθηκαν!
   

Ο ιδιωτικός ανταγωνισμός ανέβασε τον πήχη ψηλά κι έτσι η παροχή πλέον υπηρεσιών από το ΙΚΤΕΟ, έγινε αντίστοιχη με αυτή που απαιτεί μία σύγχρονη κοινωνία. ''... Σε πρώτο χρόνο εμάς μας ενδιαφέρει η σωστή ανταπόκρισή μας χρονικά, στην ώρα που έχει κλειστεί το ραντεβού κάθε κατόχου. Παράλληλα το αυτονόητο, να φύγει από τα ''ΙΚΤΕΟ Πήγασος'' με ένα απόλυτα ελεγμένο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Η παραμονή του εδώ να είναι ευχάριστη και να φύγει με τα απαραίτητα πιστοποιητικά...'' μας λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ''ΙΚΤΕΟ Πήγασος'', Γιώργος Κορμπάκης.

Τα ''ΙΚΤΕΟ Πήγασος'' ανήκει στα κορυφαία και σύγχρονα κέντρα ελέγχου οχημάτων.