Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Στα άδυτα της Prom!


Κείμενο / Φωτογραφία: Ανδρονίκη Παντιώρα

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται τα μέλη της Prom Racing, οι φοιτητές Μηχανολόγοι Μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την κατασκευή της 1ης ηλεκτρικής Formula 1, στο διαγωνισμό του Formula Student τον Αύγουστο στη Γερμανία, στο Formula Student Germany. 

Το πρώτο στάδιο του αυτοκινήτου είναι έτοιμο για το μεγάλο διαγωνισμό, που συγκεντρώνει το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον μηχανολόγων μηχανικών διεθνούς βεληνεκούς και προσελκύει τα βλέμματα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, εταιρειών και στελεχών marketing με υψηλό κύρος και επαγγελματική ετοιμότητα για τον εντοπισμό της πραγματικά καινοτόμου ιδέας.
                                                                               

Όλες οι υποομάδες εργάζονται καθημερινά, πλήρως εστιασμένες στο απαιτητικό τους project, για την κατασκευή εκ του μηδενός, ενός πρωτότυπου, καινοτόμου μονοθεσίου. Από το 2018 η Prom Racing μπήκε στο One year plan, που σημαίνει ότι σε 1 ακαδημαϊκό έτος, η ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα, το σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου. Για φέτος από το 2019, όλα τα παραπάνω στάδια θα πρέπει να έχουν τελειώσει σε λιγότερο από 1 χρόνο, μέχρι το Καλοκαίρι που η ομάδα θα ταξιδέψει στη Γερμανία.  
                                                                             
Οι ηλεκτρολόγοι, επί το έργο!
Μετά το F1 in Schools, το επόμενο επίπεδο διαγωνισμού, είναι αυτός του Formula Student, ένας παγκόσμιος μηχανολογικός, φοιτητικός διαγωνισμός, στον οποίο 1.000 ομάδες φοιτητών, από τα καλύτερα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, θα συμμετάσχουν σε δύο κατηγορίες αγωνισμάτων. Τα στατικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις, κοστολόγηση, επιχειρηματική ιδέα και το μηχανολογικό και στα δυναμικά, που είναι οι αγώνες σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες. 
                                                                                 

Τα μονοθέσια διαγωνίζονται στην αντοχή, όπου χρειάζεται να διανύσουν 22χλμ, στην επιτάχυνση, στην πλευρική επιτάχυνση όπου η prom στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας πέρυσι, μόλις για 0.02sec, έχασε το παγκόσμιο ρεκόρ και στο autocross, που είναι η χρονομέτρηση σε 1 γύρο.  Η Prom Racing φέτος θα συμμετάσχει επίσης και στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας, στο Formula Student East.                                                                                                                                                          




Εμείς από την πλευρά μας, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα του Πολυτεχνείου, με πολλές διακρίσεις και μετάλλια, τονίζοντας παράλληλα το εξής: ότι το Formula Student εξελίσσει τις δεξιότητες των φοιτητών, προχωρά τη μαθησιακή, ακαδημαϊκή εμπειρία από το γνωσιακό επίπεδο σε μια πολύπλευρη, πολυεπίπεδη εκπαίδευση, η οποία βρίσκει ανταπόκριση και πρακτική εφαρμογή στην πραγματική αγορά εργασίας. 
Παρακολουθείστε όλα τα στάδια κατασκευής του μονοθέσιου μέχρι την τελική ημερομηνία των διαγωνισμών εδώ, στις σελίδες της ομάδας:
https://www.promracingteam.com/el/Facebook: https://www.facebook.com/prom.racing/ Instagram: https://www.instagram.com/promracing/?hl=el
https://www.youtube.com/user/PromRacingTeam?fbclid=IwAR0oTsZhBUGtoLm-ugWFWIiJjP39DPaDY0NEptjDfR-EICsSzIEe3FlCivM