Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Σημαίες και λάβαρα!


Στο δημαρχείο Παπάγου Χολαργού, στην κάτω αίθουσα του κτιρίου, ο δήμος εκθέτει σημαίες και λάβαρα από την εθνική παλιγγενεσία, ταξιδεύοντας τα βλέμματα μας στην δακρύβερτη ιστορία μας και στα κατορθώματα του έθνους.

Περιηγηθήκαμε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μιμή Ρουφογάλη, μας ξενάγησε σε έναν υπέροχο χώρο, στην επετειακή έκθεση από τη συλλογή του δήμου Παπάγου Χολαργού σε σημαίες και λάβαρα από την ελληνική επανάσταση.                                                                                   


Ημέρα γιορτής η σημερινή, ημέρα εθνικής ανάτασης, συγκίνησης και μνήμης για τον ελληνισμό απ' άκρη σε άκρη  στα πέρατα της γης, ημέρα που γιορτάζει η ελευθερία και η δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα έθνη. Με τιμή και μεγαλοπρέπεια απεδώθησαν οι τιμές στο ελληνικό κράτος και  εορτάστηκε δεόντως, με εξέχουσα μεγαλοσύνη η σύσταση και η απόλυτη κυριαρχία της ελληνικής επικράτειας, παρουσία λιγοστών πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας.                                                 

                                                                                

Το 2021, είναι ένα έτος γιορτής για την Ελλάδα, είναι ένα έτος που θα μας θυμίζει περίτρανα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται σε όλα τα μέρη της χώρας, από το βορρά έως το νότο και από τη δύση έως την ανατολή, την περηφάνεια, τη δύναμη και το σθένος του ελληνικού πληθυσμού, τη γενναιότητα και τον ατρομητισμό των προγόνων μας.

Χρόνια Πολλά! 

Ανδρονίκη Παντιώρα / North Pages