Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Εφόδιο ασφαλείας για τα παιδιά μας!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η οδηγική ασφάλεια είναι αποτέλεσμα παιδείας. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το πρώτο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης που μπορεί να εκδηλώνεται, να διδάσκεται στα σχολεία. 

Το Safe On Road ''διδάσκει'' τα παιδιά, πως ο πραγματικός πολιτισμός συμπεριλαμβάνει και την σωστή συμπεριφορά ως πεζοί και οδηγοί απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος (Φωτ.) επί 20 χρόνια έχει '''υπηρετήσει'' σε διοικητικές θέσεις ευθύνης ιδιωτικών εταιρειών και για 15 ως δημοσιογράφος αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας. Είναι ο επικεφαλής του προγράμματος Safe On Road. ''...Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για ένα αύριο και οφείλουμε να τα προστατεύουμε με τις γνώσεις μας εφαρμόζοντας επιστημονικά προγράμματα για την πρόληψη ατυχημάτων και την σωστή συμπεριφορά τους στην κίνηση. Τα νέα παιδιά είναι δέκτες που απορροφούν την γνώση και τα ερεθίσματα, είναι αυτά που μπορούν να μεγαλώσουν με νοοτροπία συνέπειας και σεβασμού όταν κινούνται στους δρόμους...'' λέει ο υπεύθυνος του προγράμματος.

Είναι γεγονός πως η καθημερινή κατάσταση στους δρόμους είναι τραγική, το Safe On Road είναι ένα σημαντικό ''μορφωτικό'' εφόδιο τα παιδιά μας να αποκτήσουν την απαιτούμενη παιδεία έτσι ώστε σταδιακά να διαμορφώσουμε μία πολιτισμένη κοινωνία. 

Πληροφορίες: https://safeonroad.gr/