Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Νύχτες θεάτρου!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα
φωτογραφία Πέτρος Καστορίνης

Υπό τον έναστρο, καλοκαιρινό ουρανό, με μουδιασμένα τα καλλιτεχνικά βήματα, αλλά με διάχυτη τη διάθεση να στηριχθεί η πολιτιστική δραστηριότητα και ολόκληρος ο θεατρικός κόσμος, ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ της Ρεματιάς Χαλανδρίου, ένας διαχρονικός θεσμός και μια πολιτιστική παράδοση του δήμου Χαλανδρίου, που συγκεντρώνει το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον των κατοίκων των βορείων προαστίων.    

20 Νύχτες Αλληλεγγύης, με περισσότερες από μία εκδηλώσεις καθημερινά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατές και θεατρόφιλοι, μικροί και μεγάλοι, έφηβοι, νέοι και παιδιά, σε μια σειρά από παραστάσεις με εναλλακτικές ματιές. Η επιλογή φέτος από την πλευρά της διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Χαλανδρίου και του αντιδημάρχου Στέργιου Γκάγκα, πραγματοποιείται με περιορισμένο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας, παρόλ' αυτά, έχει δοθεί έμφαση στην ενίσχυση νέων ή και λιγότερο προβεβλημένων καλλιτεχνών, χωρίς ασφαλώς να είναι δευτερεύοντα τα αισθητικά κριτήρια.
                                                                     

Η αγαπημένη μας Ρεματιά και το Φεστιβάλ στο Ευριπίδειο Θέατρο, μία ξεχωριστή συνάντηση τέχνης κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανοίγει τις πόρτες του και φέτος, εφαρμόζοντας το ίδιο ιδιότυπο καθεστώς προληπτικής προστασίας και ασφαλείας που ακολουθείται παγκοσμίως στις ανθρώπινες συναθροίσεις λόγω κορονοϊού και μη κρύβοντας τη γενικότερη ανησυχία που επικρατεί, προτάσσει την αγάπη της για την τέχνη και τη στήριξη αυτής, καθώς όπως και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέργιος Γκάγκας υποστηρίζει, ότι με τον τρόπο αυτό, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ μας.   
                                                                               

Πρεμιέρα σήμερα, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χαλανδρίου να παρουσιάζει τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι. Υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη και με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη, δημοφιλή τραγούδια και μπαλάντες του έρωτα του σπουδαίου συνθέτη, παρουσιάζονται και υπόσχονται μια μαγική βραδιά. 

Στο www.viva.gr. θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται το απαραίτητο δελτίο εισόδου για τις παραστάσεις, ενώ στην παρακάτω διεύθυνση έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

https://www.chalandri.gr/wpcontent/uploads/