Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Νέο πρόσωπο, νέα διοίκηση!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με τη φρεσκάδα και τον αέρα της ανανέωσης, αλλά πάνω απ’ όλα με τη διάθεση του «προσφέρω», η Σοφία Βυθούλκα, το νέο πρόσωπο στη διοίκηση του ΟΚΑΠΑ, του οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, ανέλαβε καθήκοντα αναμόρφωσης κάθε δομής του οργανισμού.

Παραλαμβάνοντας ένα αθλητικό κέντρο στο Νέο Ψυχικό «κλειστό λόγω εργασιών», με κτιριακές επικινδυνότητες και σημεία εγκατάλειψης, παρόλη την πλήρη λειτουργία και έντονη δραστηριότητά του, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, με προσωπική πρωτοβουλία του δημάρχου, ξεκίνησαν ένα μαραθώνιο νομιμότητας του Αθλητικού κέντρου, την οποία και απέδωσαν εν τέλει στο χώρο, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα κατά νου τον εκσυγχρονισμό του εβδομαδιαίου προγράμματος, των δραστηριοτήτων του δήμου.
                                                                             

Είναι ένας σύνθετος οργανισμός ο ΟΚΑΠΑ, με πολλές δράσεις. Έχει υπό τη σκέπη του πολιτιστικά κέντρα, την Πινακοθήκη Λέφα, τις δύο βιβλιοθήκες του δήμου, του Παλιού και του Νέου Ψυχικού, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, διοργανώνει εκδηλώσεις, εκθέσεις, αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες. Όλοι αυτοί εν μέσω καραντίνας, ανέπτυξαν δυναμικά πολλή μεγάλη δράση. Η βιβλιοθήκη μάλιστα με on line αφηγήσεις παραμυθιών και διηγήματα απέσπασε και βραβείο καλύτερης βιβλιοθήκης.

Πρόεδρος επίσης της Επιτροπής Νεότητας, μια σημαντική δομή η οποία κινείται στην κατεύθυνση των νέων και που στην σκληρή περίοδο του lock down, διοργάνωσε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές της Γ΄ λυκείου των σχολείων του δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του Βαρβάκειου, για τη διαχείριση του άγχους των πανελληνίων εξετάσεων, με μεγάλη απήχηση.
                                                                             

«Με νέες, εμπλουτισμένες δράσεις, μπόλικες ιδέες και αφουγκραζόμενος την εποχή, ο ΟΚΑΠΑ οφείλει να είναι κοντά στον πολίτη, να τον ψυχαγωγεί και να τον εκπαιδεύει με πρωτοβουλίες που χρειάζεται να είναι καινοτόμες και να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών του. Ο κόσμος θέλει κάθε χρόνο, κάθε φορά κάτι καινούργιο, κάτι που να τον αφορά και να τον ενθουσιάζει», μας λέει η Σοφία.

Φέτος το καλοκαίρι, από 7 Ιουλίου έως και το τέλος του μήνα, ο ΟΚΑΠΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνει το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Let’s Ride, μαθήματα εκμάθησης αστικής ποδηλασίας και κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 17 ετών.
                                                                         

Στην ερώτηση πως θα ήθελε να εξελίξει όλον αυτό τον τεράστιο οργανισμό, θα συμφωνήσουμε ότι όλη η ψηφιακή ανταπόκριση του δήμου στις ανάγκες της καραντίνας, ναι ήταν πρωτοποριακή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε συμμετοχή και μένει σαφώς να δούμε, ιού επιτρέποντος, πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, πως θα προχωρήσουμε ως χώρα.