Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Με τον υδράργυρο στο κόκκινο!


κείμενο / φωτογραφία: Ανδρονίκη Παντιώρα

Έπειτα από έναν δροσερό κατά γενική ομολογία Ιούνιο μήνα και παράλληλα με τη μικρή μεν, πλην σταδιακή άφιξη μικρού όγκου τουριστών στη χώρα, η θερμοκρασία ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα και ο Ιούλιος κατέφτασε ζεστός, με τα βλέμματα στραμμένα στην τουριστική ανταπόκριση των "επιτρεπόμενων" χωρών εισόδου.

Με την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας να έχει απωλέσει το 70% των εσόδων της και τους κλάδους, τα επαγγέλματα που βιοπορίζονται από τη συγγενή τουριστική δραστηριότητα στη χώρα να ψυχοραγούν στο σύνολό τους, αναπόφευκτα δυστυχώς, τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων δίνουν την αίσθηση ενός χαδιού στην πλάτη. Όμως το καλοκαίρι στην Ελλάδα, έχει τις εναλλακτικές του και αποζημιώνει όλες τις επιλογές. Εκείνους που θα μείνουν στην Αττική λόγω του ότι η εργασία και οι δουλειές έχουν πάρει παράταση από την "καθηλωτική" καραντίνα και θα επιζητήσουν ανάσες δροσιάς στην περιφέρεια και στην κοντινές θάλασσες. 


Βορειοανατολικά της Αττικής, στην Κερατέα, στην Κακιά Θάλασσα, έχετε τη δυνατότητα να βουτήξετε σε βαθιά, κρύα νερά, να κολυμπήσετε, χαρίζοντας στον εαυτό σας στιγμές απόδρασης από την πόλη, όχι απαραίτητα το Σ/Κ με την πολύ βοή που το ακολουθεί, αλλά μια καθημερινή, που η ποιότητα όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι σαφώς καλύτερη και η απόλαυση κατά συνέπεια μεγαλύτερη .
                                                                                 

Η ελευθερία και η απελευθέρωση που προσφέρει η φύση, η θάλασσα, το βουνό, η άσκηση, η δραστηριότητα αποτελούν μοναδικό πλεονέκτημα για αποφόρτιση και αποσυμπίεση. Βουτήξτε ελεύθερα λοιπόν για το λόγο αυτό, μη φοβάστε να τολμήσετε ελεύθερη κατάδυση σαν τα παιδιά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.


Κοντινοί προορισμοί στην Αττική, όπως κάθε χρόνο, φέτος όμως ακόμα περισσότερο θα αποτελέσουν επιλογή για επισκέψεις και ολιγοήμερη διαμονή για τους Αθηναίους, καθώς όπως προβλέπεται ο χρόνος των διακοπών για όσους το έχουν αποφασίσει και προγραμματίσει, πρόκειται να είναι μικρός και υπό σκέψη. 


Ίσως οι κοντινές αποδράσεις να κρύβουν μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση από αυτή των διακοπών, διότι σβήνουν άμεσα την κούραση και την επιβάρυνση της καθημερινότητας. Μιας καθημερινότητας που τα δώρα της πηγάζουν από την εσωτερική διάθεση για δημιουργία και όχι από τις εκάστοτε μεγάλες προσδοκίες της εποχής.