Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η περιπέτεια στα ύψη!


κείμενο / φωτογραφία: Ανδρονίκη Παντιώρα

Με εναέριες διαδρομές μέσα στο δάσος, από δέντρο σε δέντρο, εξοπλισμό από σύρματα, τροχαλίες και γάντζους προσαρμοσμένα κατάλληλα στο σώμα και ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες των εκπαιδευτών και του βοηθητικού προσωπικού του πάρκου, μια συναρπαστική εμπειρία ξεκινά για όλους μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε τα μονοπάτια των "λύκων" των "αετών" και των "αλεπούδων", και αφεθείτε σε μια ανεπανάληπτη εξόρμηση στην καρδιά της φύσης, γίνετε για μια μέρα περιπατητές και ορειβάτες, ασκηθείτε στο δάσος, παίρνοντας μια αναζωογονητική γεύση από την ενέργεια του βουνού και της γης.
                                                                               

Το Adventure Park, είναι μια εναρμονισμένη με το περιβάλλον παρέμβαση, που ανταποκρίνεται σε έναν έντονο τρόπο ψυχαγωγίας και δίνει έμφαση στην περιβαλλοντολογική εκπαίδευση και δράση. Συνδυάζει το παιχνίδι με την αναψυχή και σας εγγυάται ατέλειωτη δράση και περιπέτεια.


Στις επιλογές των δράσεων έχετε επίσης τοξοβολία, bungee tramboline, ενώ μην χάσετε την επιχείρηση "Tarantoula", όπου θα πρέπει να βρείτε την έξοδο από τον τρομακτικό ιστό της αράχνης.


Οι δοκιμασίες έχουν κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και διαφοροποιούνται ανάλογα και με το ύψος. Όπως και να 'χει είναι απαραίτητο να ακολουθούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας για την ευχάριστη παραμονή μας στο πάρκο.


Η Μαλακάσα, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, αποτελεί μια ιδανική κοντινή εξόρμηση στην καρδιά του πρασίνου, μέσα στα πεύκα και τα δέντρα, όσο κι αν έχει δοκιμαστεί απ' τις φωτιές, παραμένει ένα παρθένο μέρος που ενδείκνυται για βόλτες και περιπάτους και πλούσιο, ντόπιο φαγητό στις γύρω κοντινές ταβέρνες. Φημισμένη τα τελευταία χρόνια από το Rockwave Festival που διοργανώνεται στο μέρος και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, περιστοιχίζεται ωστόσο από το Καπανδρίτι, τον Κάλαμο και το Βαρνάβα, έξοχους βορεινούς προορισμούς της βόρειας Αττικής.