Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Yπέρ νικητές και Ultra Ατρόμητοι!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ultra... Υπέρ ευχαρίστηση, υπέρ προσπάθεια, υπέρ άθληση, υπέρ ικανοποίηση σε ένα διήμερο αντοχής της ανθρώπινης ύπαρξης. Δρόμοι αντοχής 50 χιλιομέτρων, 12 και 24 ωρών!

Οι διοργανωτές, Fearless Events, έχουν εστιάσει σε διπλό μήνυμα, με την εκδήλωση που για δεύτερη χρονιά έγινε - ή καλύτερα είναι σε εξέλιξη- στο εθνικό μας Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Όποιος κι αν πήρε μέρος, πραγματικά νιώθει ατρόμητος τερματίζοντας σε μία από τις υπέρ διαδρομές που περιλαμβάνει! Ο... μικρός αγώνας των 50 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις δέκα το πρωί και τελείωσε πριν από λίγο, ενώ ο 12ωρος και 24ωρος βρίσκονται εν εξελίξει, στο ''Αtromitos Ultra'', έτσι ονομάζουν οι διοργανωτές την εκδήλωση.                                                                   


Το 2ο Atromitos Ultra, που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιείται σε ένα χώρο που πραγματικά έχει πατίνα αθλητική. Το Ελληνικό Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο είναι κατασκευασμένο σε μία ονειρική φυσική τοποθεσία, του Μαραθώνα, στο Σχοινιά! Ένα απίστευτο τοπίο που σε συνδυασμό με τα ''κανάλια'' του κωπηλατοδρομίου, οπτικά δημιουργούν εικόνα ''καρτ ποστάλ'', ενώ παράλληλα σου εκτοξεύει την διάθεση για άθληση (Φωτ.: Πάνω).



Για να συμμετάσχει κανείς στο Atromitos Ultra, δεν αρκεί η πρόκληση των διοργανωτών με την όμορφη επιλογή περιοχής του ''στίβου'' και την ακόμα πιο έξυπνη επιλογή των αποστάσεων. Ένα ''ταξίδι'' πενήντα χιλιομέτρων ή ένα πολύωρο τροχάδην θέλει τόλμη από τον αθλητή. Mε την κατάλληλη προετοιμασία όμως όλοι ως ''ατρόμητοι'' μπορούν φτάσουν στον τερματισμό. Τερματίζοντας είναι όλοι νικητές, προσωπικοί νικητές της μεγάλης απόστασης...



Είναι σαφές πως η Fearless Events με το Atromitos Ultra δεν ανακάλυψε τον τροχό όμως οι άνθρωποί της παρουσιάζουν εναλλακτική πρόταση-πρόκληση άθλησης που επικεντρώνεται στον άνθρωπο που πραγματικά δοκιμάζει να αγγίξει και γιατί όχι να διαπιστώσει πως δεν γνωρίζει τα όριά του! Στο τέλος πέραν των τίτλων που ως ετικέτα ''κολλά'' στον εαυτό του ο κάθε νικητής των μεγάλων διαδρομών, ''τσιμπάει'' και τα διαπιστευτήριά της επιτυχίας του! Οι τερματίσαντες παίρνουν όλοι μετάλλιο!