Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Για τον πολιτισμό της Ομογένειας!

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, από τις καθιερωμένες της Παναθηναϊκής Νέου Ψυχικού για την υποστήριξη ενός εκ των τριών Ομογενειακών σχολείων της Κωνσταντινούπολης, του Ζωγράφειου Λυκείου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Παρουσία του Δημάρχου Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, βραβεύτηκε ο Διευθυντής του Ζωγραφείου σχολείου Κωνσταντινούπολης Γιάννης Δερμιτζόγλου, για το σημαντικότατο έργο που επιτελεί, στη διατήρηση και τη διαφύλαξη των ηθών και των εθίμων της ομογένειας. (Στη Φωτ. πάνω είναι ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, με τη σύζυγό του Εμμανουέλα Λύκου και το Γενικό Διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Βασίλη Σπυρογιάννη.)  

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν επίσης άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού και πολιτικοί από το χώρο της Αυτοδιοίκησης σε μία εκ των πολλών σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων ευαισθησίας και στήριξης της ομογένειάς μας στην Κωνσταντινούπολη που έχει αναλάβει κατά καιρούς η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών "Παναθηναϊκή" Νέου Ψυχικού, η πρόεδρος της Βασιλική Παπαϊωάννου και τα μέλη της. Την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή της η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, Πρύτανης και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, η Έλση Δημουλά διάβασε ένα ποίημα της μητέρας της Κική Δημουλά, για τη γλώσσα, ενώ το συντονισμό και την παρουσίαση, είχε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.                                                    

Οι κυρίες Έλση Δημουλά, Βίκυ Φλέσσα και Βασιλική Παπαϊωάννου

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, με τις κυρίες
Σίσσυ Παυλοπούλου και Βασιλική Παπαϊωάννου

Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, είναι ένα εκ των τριών σχολείων της ομογένειας που διακηρύττει τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας, σε ένα δύσκολο κατά γενική ομολογία περιβάλλον. Η "Παναθηναϊκή Νέου Ψυχικού", αποτελούσε πάντα μια αγκαλιά για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, διατηρώντας, δυνατούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης, διοργανώνοντας εκδηλώσεις συμπαράστασης και υποστήριξης, σε μια εποχή που οι στενές σχέσεις μεταξύ των λαών, αποτελούν καίριο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης.