Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Καλλιτεχνική κινητοποίηση μαθητών..!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός Κεραμικής με στόχο την ανάδειξη της βιωματικής εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στην δημιουργική ενασχόληση και επαφή των παιδιών με την τέχνη!

Δεν θα μπορούσε να οργανωθεί σε άλλο τόπο εκτός από τους ''Δελφούς'' της Ελληνικής Κεραμικής, στο Μαρούσι. Ο Δήμος Αμαρουσίου, η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου διοργανώνουν για πρώτη φορά Διαγωνισμό Κεραμικής για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων με θέμα ''Τα Δώρα της φύσης''.



Ο διαγωνισμός ξεκίνησε σήμερα, στο εκθετήριο του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου. Στην εναρκτήρια ημέρα του διαγωνισμού, πήραν μέρος αρκετοί μαθητές που πριν εκφράσουν την δεινή τους δημιουργικότητα, δέχθηκαν τα καλωσορίσματα από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, (Στην πάνω φωτογραφία με τον Νικόλαο Βαλλάτο), του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Νικόλαου Βαλλάτου και της Φανής Λέκκα ως εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου με αρμοδιότητα στη Τουριστική Ανάπτυξη και Προστασίας Καταναλωτή. Όλοι οι ομιλητές στις σύντομες αναφορές τους εστίασαν στην κεραμική και στον σημαντικό ρόλο που προσφέρει η εμπειρία του διαγωνισμού, για τους μαθητές στην πρώτη τους επαφή με αυτήν! Μία δράση που εκτός από την απομνημόνευση πληροφοριών, προτείνει την αναζήτηση νοήματος. Επιδιώκει τη συναισθηματική και καλλιτεχνική κινητοποίηση κάθε μαθητή.

Τα έργα των νέων δημιουργών θα αξιολογηθούν από δασκάλους της κεραμικής τέχνης, θα επιλέγουν τα καλύτερα όπου και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση. Σε όλους τους συμμετέχοντες στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμικής θα δοθεί μαζί με τον έπαινο και αναμνηστικό κεραμικό (Φωτ.: Στο άνοιγμα) βραβείο! Στόχος των διοργανωτών του διαγωνισμού είναι να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται και τα επόμενα χρόνια.