Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Η ουσιαστική ενηλικίωση!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει περάσει από μια χρονική περίοδο στη ζωή του που δεν βασανίστηκε από αναπάντητα ερωτήματα πάσης φύσεως, που δεν τον απασχόλησαν υπαρξιακά ζητήματα, που δεν βυθίστηκε σε ανεκπλήρωτες αναζητήσεις… 

Έχουμε ψάξει, έχουμε διερευνήσει αν είμαστε ευτυχισμένοι, αν έχουμε επιλέξει κατάλληλα, αν μας εκφράζει η ζωή που ζούμε, αν επιθυμούμε αλλαγές ριζοσπαστικές, προσωρινές. Τα θέλω μας είναι μεταβλητά και αντιστρόφως ανάλογα από την ποιότητα της ενηλικίωσής μας και το μέγεθος της ωριμότητάς μας.
                                                                         

Την παρουσίαση του βιβλίου της «Το Παζλ» έκανε η Έφη Ανδρεουλάκου την Τρίτη το βράδυ, στον Ιανό, ένα βιβλίο καθρέφτης που μέσα από αυτό συναντάς τον εαυτό σου, αναγνωρίζεις τις αχίλλειους πτέρνες σου, τα προσωπικά σου θέματα που σε προβληματίζουν, το σημαντικότερο βέβαια όλων, που συμπλέει και με την επιθυμία της συγγραφέως, είναι το γεγονός ότι οδηγείται ο αναγνώστης προς τη λύση, προς τη σωστή κατεύθυνση για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί, σε μια βελτιωμένη έκδοση του εαυτού του, σύμφωνα με τις καταγραφές του, το παρελθόν του και φυσικά τις εμπειρίες του.
                                                                                 

Περιτριγυρισμένη από κοντινούς φίλους, συναδέλφους, συγγενείς, συνεργάτες και οικεία πρόσωπα, η Έφη Ανδρεουλάκου, μίλησε σε μια πλημμυρισμένη από κόσμο αίθουσα στον Ιανό, επεξηγώντας μέσα από διευκρινιστικές ερωτήσεις των παρευρισκομένων, τις ενότητες του βιβλίου.

Είμαστε ένα παζλ που πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια μας, προκειμένου να συνεχίσουμε εν ισορροπία. Στόχος πάντοτε παραμένει ένας και μοναδικός. Η πληρότητα, η γαλήνη, η γνώση πάνω απ' όλα, η αγάπη, η ευελιξία, η προσαρμογή και η εξέλιξη, η πρόοδος. Τίποτε δεν προχωρά όταν είμαστε κολλημένοι σε γεγονότα και καταστάσεις. Αδιαμφισβήτητα, εστιάζουμε στη γνώση, ώστε να γνωρίζουμε ή να μάθουμε ποιοι είμαστε και με πολλή αγάπη και πίστη, κάνουμε τα επόμενα βήματα της ζωής μας. 

Η Έφη Ανδρεουλάκου είναι κάτοχος των πτυχίων «Πρόγραμμα Ψυχολογίας» και «Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία, κατεύθυνση Ψυχολογία» της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι η συστημική-οικογενειακή θεραπεία, που ολοκλήρωσε στη «Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Έχει εικοσιπενταετή εμπειρία με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Αντιλαμβάνεται το άτομο σε σχέση με το οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο προέρχεται και από αυτό στο οποίο ζει. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην επιτυχή δράση του ανθρώπου στο παρόν. Είναι μητέρα ενός παιδιού και ζει στην Αθήνα.