Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Μια γειτονιά γεμάτη ζωντάνια!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Πλήρως ανανεωμένο, ανακαινισμένο και προσεγμένο, περισσότερο από ποτέ, το "Centro Cafe", στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, δίνει ζωντάνια, ενέργεια και κίνηση  στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού, ένα οικογενειακό, κατά γενική ομολογία προάστιο, που οι συγκεκριμένες και προσεκτικές παρεμβάσεις του δήμου, στοχεύουν στο να κρατήσουν ζωηρό, το χαρακτήρα του. 

Το "Centro Cafe", μέσα στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, ήταν πάντοτε σημείο συνάντησης για παιδιά, εφήβους και γονείς. Βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου, δίπλα από την πισίνα, τα γήπεδα μπάσκετ και τις αίθουσες χορού και γυμναστικής του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, γεγονός που το κάνει απροσδόκητα ακαταμάχητο για γονείς, αθλητές και αθλήτριες, μαθητές, παιδιά και επισκέπτες κάθε ηλικίας.                                                                           


Έχω γράψει επανειλημμένως, αλλά λόγω ότι μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι, το αναφέρω ξανά, ότι ένα ίσως ξεχωριστό και μοναδικό συνάμα χαρακτηριστικό του Νέου Ψυχικού, που το κάνει να διαφέρει από τα προάστια των Αθηνών, είναι το γεγονός ότι κρατάει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια, την αύρα της εντοπιότητας, την αίσθηση της γειτονιάς. Διατηρεί στενούς δεσμούς μεταξύ των κατοίκων του, και ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ των δημοτών του, στοιχείο που το κάνει ένα ελκυστικό προάστιο για να ζεις.

Το "Centro Cafe", ενδείκνυται ως σημείο συνάντησης. Είναι ο τρόπος που συνυπάρχουν καθημερινά οι δημότες, στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, στα αθλητικά ραντεβού των παιδιών τους, στις απογευματινές τους βόλτες, είναι το σημείο αποφόρτισης. Είναι όμως και οι άνθρωποί του. Η Βάσω Δεσφινιώτη, (Φωτό κάτω), λειτουργεί το "Centro Cafe", προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες, άριστου επιπέδου, σεβόμενη τον καταναλωτή και τον επισκέπτη.                                                              

Με τη στόφα της ηθικής και αξιόπιστης επιχειρηματία, η Βάσω Δεσφινιώτη, έχει κερδίσει φυσιολογικώς την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των επισκεπτών της. Καθώς στις μέρες μας τίποτε δεν χαρίζεται, αντιθέτως όλα κερδίζονται με σκληρή δουλειά, το "Centro Cafe", υπάρχει για να το επισκεπτόμαστε και να μας χαλαρώνει. Ενδείκνυται τα απογεύματα για κρασί ή ποτό, ελαφρύ σνακ ή και φαγητό, διαθέτει σπιτικά γλυκά και χειροποίητα εδέσματα και φυσικά καφέ, κάθε ώρα της ημέρας, από νωρίς το πρωί, σε ένα όμορφο περιβάλλον.