Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Άνθη, ρόδες και νοσταλγία!

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Τα χρόνια περνούν κι όσο προχωράμε στην σύγχρονη εποχή, τόσο περισσότερο εκτιμάμε  και νοσταλγούμε το οτιδήποτε παλιό.

Το ρετρό, το αυθεντικό, το δανεικό από την αίγλη του παρελθόντος αποτελεί σήμερα στην εποχή του ντιζάιν και της τεχνολογίας, κομμάτι της ιστορίας της ποιότητας και της αντοχής, και εκτιμάται ως καλύτερο ''προϊόν'' από τα αντίστοιχα σημερινά! Αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και να μπορούμε πρώτα να το εκτιμήσουμε για να μπορέσουμε να το αναδείξουμε.


Η ανάδειξη αποτελεί την λύση στην εξίσωση της αναγνωσιμότητας κάθε παλιού, που υπενθυμίζει, φέρνει στην μνήμη και πάλι, δίνοντάς του, την ανάλογη αξία. Ιδιαίτερα αν αυτό αποτελεί συνδυασμό δύο πλευρών. Ένας θεσμός που έχει διάρκεια 68 ετών και αντιπροσωπεύει το όμορφο, το φυσικό, το πολύχρωμο. Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και άλλη... Η άλλη πλευρά αυτή που αντιπροσωπεύει το μέσο μεταφοράς, διασκέδασης, ταχύτητας, από τις αρχές της πρώτης δημιουργιας του ως το 1990, που είναι τα αυτοκήνητο!
      

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ο Δήμος Κηφισιας ''συναντά'' τις τετράτροχες αντίκες των Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛ.ΠΑ) σε μία εκδήλωση με τίτλο ''Αντίκες και λουλούδια''. Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελαιών της Νέας Κηφισιάς, κατά την διάρκεια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς 2022. Συνδυασμός εκδήλωσης που στην κυριολεξία αναδεικνύει την ιστορία και των δύο πλευρών!