Γονείς και προσκελημμένοι, κατέκλυσαν το θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, σε ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, σε μια συζήτηση ενημέρωσης και αφύπνισης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά στην υπέρμετρη χρήση του διαδικτύου από τους νέους, το πως αυτό μπορεί να έρθει σε μια ισορροπία ουτοσώστε να μην δημιουργεί αρνητικά και δυσάρεστα αποτελέσματα στην ψυχική και κατ' επέκταση στη σωματική υγεία των παιδιών, σε ότι δηλαδή σημαντικότερο έχουν και στο πως μπορούμε να προφυλλάσουμε τα παιδιά, τους εφήβους, τους νέους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.
Όπως επισήμαναν οι ειδικοί και οι ομιλητές του πάνελ και συγκεκριμένα η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άρτεμις Τσίτσικα, οι έφηβοι διαθέτουν την υψηλή νοησύνη στη χρήση των υπολογιστών, διαθέτουν τις ικανότητες να πετύχουν πράγματα, υπολλείπονται παρόλ' αυτά, στη συναισθηματική νοημοσύνη και στην ωριμότητα. Είναι περισσότερο παρορμητικοί, γεγονός που οφείλεται στην αναπτυσσόμενη ηλικιακή κατάσταση του οργανισμού τους.
Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μίλησε για την ψυχική υγεία των νέων και για το γεγονός σύμφωνα με τα όσα καταδεικνύουν οι έρευνες ότι η πανδημία έχει αυξήσει το ποσοστό χρήσης του διαδικτύου στα παιδιά. Έκανε λόγο για τις δομές φροντίδας, τα κέντρα ημέρας, που δρομολογούνται στον τομέα ευθύνης της, με την υποστήριξη παιδιών και εφήβων, αλλά και της οικογένειας, όπως επίσης και για τα ειδικά κέντρα ημέρας για την κακοποίηση παιδιών, που προγραμματίζονται σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Πειραιά.
Το πάνελ συμπλήρωνε ο Αστυνομικός Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας, ενώ στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Βασίλης Σπυρογιάννης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αλίκη Γκιζελή.
"Τα παιδιά πρέπει να παραμένουν παιδιά και έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το να μην ενηλικιώνονται πριν την ώρα τους", τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αλίκη Γκιζελή.