Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η τέχνη μας ενώνει!

γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Η τέχνη θεραπεύει, ενώνει ψυχές. Λειαίνει τις σκληροτράχηλες πλευρές, εξομαλύνει τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Βρίσκει τρόπους να υπερπηδά τα οχυρά . Μας τοποθετεί στον ίδιο κοινό παρονομαστή, στο ίδιο σημείο εκκίνησης, το συνδετικό μας κρίκο. Το σημείο της καρδιάς. Το σημείο που διαχωρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη από τα μικρά, τα τετριμμένα. (Φωτό: Σίσσυ Παυλοπούλου, Έλση Δημουλά, Νέλλυ Λάβδα, Κορίνα Λιούτα).

Υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "Εστία", με τη συμμετοχή της χορωδίας της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού. Τα παιδιά της "Εστίας" παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Ορνιθισκαλίσματα", μια διασκευή των "Ορνίθων" του Αριστοφάνη, υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Δημοσθένη Αμπράζη. Καθώς η τέχνη δεν γνωρίζει διακρίσεις και διαφορές, εμπεριέχει και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, μια διαφορετικότητα που ενσωματώνεται και διαχέεται στην κοινωνική συνολικότητα.                      


Άνθρωποι και οργανισμοί, κοινωνικοί φορείς και ιδιώτες, βρίσκονται  στο πλευρό της "Εστίας" και στο ανυπέρβλητο έργο φροντίδας και αγάπης που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια το Σωματείο και η Πρόεδρός του κ. Έφη Προκοπάκη, με μεγαλείο ψυχής. Στη Φωτό πάνω στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών οι κυρίες Θεοφανώ Περδικάκη Κοτσώνη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Έφη Προκοπάκη και Έλση Δημουλά.