Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Με κίνητρο την ιστορικότητα!

Στη χώρα μας που πασχίσει να βρει σωστό ''βηματισμό'' στα μεγάλα κοινωνικοοικονομικά, πολιτικά και προβλήματα διαφθοράς, 45.000 αθλητές, πολίτες με σταθερό βηματισμό αργό ή σβέλτο κατέκτησαν όπως κάθε χρόνο τον τίτλο του νικητή!

Όποιος κι αν διανύσει τα 42.195 μέτρα της απόστασης Μαραθώνα-Αθήνα, ανεξάρτητα τον χρόνο που θα χρειαστεί είναι νικητής. Η προσπάθεια, το πείσμα, η προετοιμασία και το ψυχικό σθένος που απαιτείται μεγάλη και η επιτυχία να τερματίσει κάποιος στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τεράστια! 


Όλοι οι τερματίσαντες είναι νικητές, σήμερα στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας! O Μαραθώνιος απαιτεί μία ξεχωριστή προσέγγιση πολύ πριν την απόφαση κάποιου να προετοιμαστεί και να προσπαθήσει να λάβει μέρος. Αν θες κι εσύ να τρέξεις την ίδια διαδρομή με το Φειδιππίδη, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα μελετώντας την ιστορία του σπουδαιότερου αγωνίσματος κλασικού αθλητισμού.


Είναι φανερό κάθε χρόνο πως σε πρώτο χρόνο οι συμμετέχοντες έχουν ως κίνητρο την ιστορικότητα του συγκεκριμένου αγώνα και κατόπιν την άθληση. Το βλέπεις στα ματια τους, στην καταπόνηση του οργανισμού στην προσπάθεια να βγουν νικητές στον προσωπικό τους αγώνα που τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ως συγχρονοι ''Φειδιππίδηδες'' να αναφωνησουν: Νενικήκαμεν!