Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Όταν το δάκρυ δεν φτάνει!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Όταν το δάκρυ δεν φτάνει να περιγράψει την ευγνωμοσύνη για τη ζωή και τα δώρα της, φτάνει το συναίσθημα που μεταδίδεται, για να μεταφέρει την κατάσταση που βιώνεται τη δεδομένη στιγμή.

Η ιστορία του Ke Huy Quan, κάτοχος Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου για την ταινία "Everything Everywhere all at once" θυμίζει παραμύθι. "Λένε ότι ιστορίες σαν τη δική μου, συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Το ταξίδι μου ξεκίνησε πάνω σε μια βάρκα. Ήμουν πρόσφυγας... και κατέληξα εδώ, στο Hollywood, στη μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου", είπε, συντετριμμένος από ευτυχία και χαρά, παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο, στην τελετή βράβευσης 2023. 

"Τα όνειρα είναι κάτι το οποίο οφείλεις να πιστεύεις σε αυτά. Εγώ παραλίγο να αφήσω τα δικά μου όνειρα", συνέχισε κλαίγοντας ο Ke Huy Quan, στέλνοντας πάνω από την πιο λαμπερή σκηνή του κόσμου, το πιο δυνατό μήνυμα αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο. 

"Μια μέρα, θα έρθει η ώρα σου", ήταν τα λόγια που του επαναλάμβανε συχνά η λατρεμένη σύζυγός του, 20 χρόνια πριν. "Σε όλους εσάς, παρακαλώ κρατείστε τα δικά σας όνειρα ζωντανά", τόνισε εμφατικά, με τρεμάμενη φωνή ο Ke Huy Quan, κρατείστε τα σφιχτά αγαπητοί, για τη στιγμή που θα έρθει και η δική σας ώρα, που θα πραγματοποιηθούν, κάνοντάς σας να λυγίσετε από απρόσμενη χαρά. Προϋπόθεση: Να ζείτε την κάθε σας στιγμή με πάθος και όρεξη, να είστε αληθινοί, τίμιοι και με αίσθημα δικαιοσύνης, κριτικής και αυτοκριτικής. 

Η 95η τελετή απονομής των Όσκαρ, είχε κάτι διαφορετικό, με την Michelle  Yeoh και την Jamie Lee Curtis", να κλέβουν τις εντυπώσεις, έχοντας πάνω τους στραμμένα όλα τα βλέμματα και τους προβολείς. "Τα πάντα όλα", λοιπόν είναι η ελληνική απόδοση της ταινίας, ή αλλιώς "Όλα ή τίποτα".