Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Βράβευση αρίστων!

γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, οι άριστοι, επιτυχόντες στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας, βραβεύτηκαν χθες από το Δήμαρχο, Δημήτρη Γαλάνη, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαχρόνη, την Ένωση Γονέων και την Πρόεδρο Γιώτα Τσαντίλα Πλιάκα. 

Στην προσφάτως ανακαινισμένη αίθουσα του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, σε μια όμορφη και χαρούμενη εκδήλωση, καθώς όπου υπάρχουν παιδιά, υπάρχει και χαρά, γονείς και μαθητές, καθηγητές, εκπρόσωποι συλλόγων, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα από τα σχολεία του Δήμου, κατέφθασαν για να τιμήσουν τους κόπους και την σκληρή προσπάθεια των παιδιών, τη λαμπρή επιτυχία τους, στο πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι της σταδιοδρομίας τους.                                                    


                                                                                   

Μαζί τους, βραβεύτηκαν και δύο εκπαιδευτικοί, δύο άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους και συνεχίζουν ακόμα από διαφορετικά πόστα, να λαξεύουν και να πλάθουν ψυχές, να διαμορφώνουν προσωπικότητες, σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο χώρο, αυτόν της εκπαίδευσης, σε μία τόσο ιδιαίτερη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης εργασία, όπως είναι αυτή του εκπαιδευτικού. Η κα Ορσαλία Γερακίνη και ο κ. Μανώλης Κιουλάφας, με μακράν διαδρομή στις σχολικές αίθουσες και εξαιρετικό, εκπαιδευτικό έργο, τιμήθηκαν για την προσφορά τους, από τους Βουλευτές Βορείου Τομέα, Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο, αντίστοιχα.                                                                                  

Ο Δημήτρης Γαλάνης, ως Δήμαρχος που δίνει ξεχωριστή σημασία στα παιδιά και στις υποδομές των σχολείων, στην ομιλία του, εστίασε στην αυτοπεποίθηση που χτίζεται καθημερινά στα παιδιά, μέσα από την επίτευξη των στόχων τους και μέσα από τους ανθρώπους που συναναστρέφονται, από το σχολικό περιβάλλον, φροντίζοντας όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εμείς οι άνθρωποι της Πολιτείας, να παρέχουμε εκείνα τα κατάλληλα εχέγγυα, που να εξασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια στην καθημερινή διαβίωση και τα σχολεία του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι λειτουργούν με τέτοιους όρους, προσφέροντας στους μαθητές, αλλά και στους γονείς, την ασφάλεια που χρειάζονται. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι, Ελένη Χαρλαύτη Ζέπου, Δημήτρης Φωτιάδης, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλαίρη Συνανιώτη.