Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μια στάλα γη...


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Μαρούσι, είναι το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε υπερτοπικά σημεία και γειτονιές.

Ακολουθεί το δεύτερο, εξίσου σημαντικό ζήτημα. Η έλλειψη χώρου. Στενά πεζοδρόμια, ούτε να περπατήσεις δεν χωράς. Οι δρόμοι δεν είναι προσβάσιμοι, δεν είναι φιλικοί. Η πόλη ασφυκτιά.
Σκεφτείτε ότι στο Μαρούσι, εργάζονται καθημερινά 150.000 άνθρωποι. Μεγάλο το νούμερο, μεγάλη πόλη. Είναι ένας μεγάλος δήμος, τείνει να γίνει Μητροπολιτικός και εδρεύουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας.

Η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αφού παραδοθεί το πάρκινγκ του ηλεκτρικού σταθμού, μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι επιτακτική, καθώς η ανάπτυξη ήταν άναρχη εξαρχής.

Κάπου εκεί, στο πολυπληθές Μαρούσι και λόγω του ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και η πολιτική αναμόχλευση είναι μεγάλη, συναντήσαμε το Θεόδωρο Αμπατζόγλου, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου.

«...Έχουμε εντοπίσει άλλα δύο σημεία για να γίνουν χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης...», μας είπε.

Δεσμεύτηκε ότι θα δουλέψει επί τούτου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχο να δώσει λύση «ανάσας» στην πόλη και εμείς, αν μη τι άλλο, με μεγάλη μας χαρά, να υποδεχτούμε αυτή τη λύση.