Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Εικαστική essence στην Κηφισίας...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Από το 2006, οι "Κυνηγοί των Ουρανών" έχουν αλλάξει το αστικό τοπίο της Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης. Για την εικαστική εσάνς που εκπέμπουν οι 'Κυνηγοί', την εικαστική ευθύνη έχει η ζωγράφος-γλύπτρια, Εριέττα Βορδώνη.

Τον τόπο που γεννήθηκε, πέρασε τα παιδικά της χρόνια και αγάπησε όσο κανέναν άλλον, η εικαστικός Εριέττα Βορδώνη έχει "σφραγίσει" με ένα τεράστιας εικαστικής αξίας έργο. Η Ελληνίδα καλλιτέχνης δημιούργησε, μετά από πρόταση του Δήμου Φιλοθέης, μια εντυπωσιακή γλυπτική σύνθεση, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο "Κυνηγοί Ουρανών" και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο καταπράσινο προάστιο της Αθήνας.

Το γλυπτό έργο είναι τοποθετημένο στη συμβολή των οδών Στεφάνου Δέλτα, 28ης Οκτωβρίου και Λεωφόρου Κηφισίας (Έξοδος Κολεγίου). Για να δημιουργήσει το γλυπτό, η Εριέττα Βορδώνη, η οποία εξακολουθεί να διαμένει στη Φιλοθέη, ανακάλεσε τις παιδικές της μνήμες από τον τόπο που έζησε και μεγάλωσε. Κύριο μέλημα της ήταν να χρησιμοποιήσει στοιχεία που δίνουν δύναμη και ενέργεια φιλοτεχνώντας όμως παράλληλα ένα έργο ανάλαφρο.

'...Επειδή το γλυπτό θα τοποθετούνταν σ ένα κομβικό σημείο στην είσοδο της Φιλοθέης επί της λεωφόρου Κηφισίας, την είσοδο προς το Κολέγιο Αθηνών, θέλησα να δημιουργήσω ένα έργο ευχάριστο που να φτιάχνει τη διάθεση των ανθρώπων στο ξεκίνημα της μέρας προς την δράση και να τους χαλαρώνει στην επιστροφή, το βράδυ...', σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια. Ο τίτλος του έργου είναι "Κυνηγοί Ουρανών" εννοώντας κυνηγό τον άνθρωπο που βάζει στόχους στη ζωή.