Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Το ραντεβού με την ιστορία!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε αριθμό συμμετοχών και σε ποικιλία μοντέλων, η έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, «Connecting 3 Continents Historic Cars and Motorcycles 2019», που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου, στο Μαρούσι.

Η Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, από τη Σωρού ως τη Δελφών (Mε κέντρο το Gratzi Cafe), έκλεισε από συλλεκτικά μοντέλα δίτροχων και τετράτροχων κυριών, διαχρονικής ομορφιάς και αξίας, διαφυλάσσοντας μοναδικά, κάτι από την αίγλη του παρελθόντος. Μερικά από τα μεγαλύτερα club των αυτοκινήτων, παρέλασαν σήμερα δίπλα μας, οφθαλμολάγνες καλλονές, ξεμύτισαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, χαρίζοντάς μας, μια ξεχωριστή εμπειρία.


Ο Ελληνικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Alfa Romeo, η Classic Mini Club Hellas και με πάρα πολλούς ιδιώτες συλλέκτες, είχαμε την τιμή, να συναντηθούμε και να γνωριστούμε από κοντά.



Η Ιsmailos Classic (Α. Ισμαήλος Α.Ε,) συμμετείχε στην εκδήλωση με το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων, τα αγαπημένα «αστέρια» της Mercedes καθώς και τον Ιταλικό μύθο Lancia Delta HF Integrale 16V.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, την είχε η Class΄80 Cars Lovet, με τη διακριτική παρουσία στο χώρο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τελικά και συμπερασματικά, είναι γεγονός πως ότι αντέχει στο χρόνο, εσωκλείει στην ύπαρξή του, την αξία του αυθεντικού, τη μοναδικότητα του ιστορικού και η αέναη μάχη μεταξύ του μοντέρνου και του κλασικού, μπορεί να μην έχει ακόμα αναδείξει νικητή, το σίγουρο όμως είναι ότι έχουν και οι δύο αμφότεροι, ένθερμο υποστηρικτή.