Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Όταν η γνώση συναντά την προοπτική!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση δύο δυναμικών κυριών, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τη «Συμμαχία Πολιτών», του συνδυασμού του δημάρχου Ψυχικού-Φιλοθέης, Παντελή Ξυριδάκη. Πρόκειται για την κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, δικηγόρος με πολυετή και πολύτιμη εμπειρία στο δήμο και την κ. Φαίη Μπέη, δημοσιογράφο, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Δύο αξιόλογες παρουσίες και προσωπικότητες, που προσδίδουν με την προσφορά τους στην Κοινότητα που αγαπούν, τα στοιχεία εκείνα που υπολείπονται στην οικιστική φυσιογνωμία του προαστείου .
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, στο Tennis Club της Φιλοθέης, την οποία τίμησε με τη στήριξή της η κ. Νέλλυ Λάβδα, πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Η κ. Λάβδα, στη σύντομη ομιλία της επιχείρησε να βοηθήσει τους ακροατές αναφερόμενη στην πολυπλοκότητα του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής. Ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού έχει κάνει έργο. Προσπαθεί τα δημόσια σχολεία του, να τα κάνει πρότυπα, όπως τα ιδιωτικά και βρίσκεται σε μια προσπάθεια ευθυγράμμισης του επιπέδου και της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης.


«Είμαι πολύ υπερήφανη γι’ αυτό», μας λέει η κ. Αλεξοπούλου, ένας από τους στηλοβάτες αυτής της δημοτικής διοίκησης, η οποία με τις ειδικές της γνώσεις, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, σε νομικές υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς ο δήμος. «Ο δήμαρχος και όλη η παράταξη μας, συνολικά, δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό, καθώς πρόκειται για τα παιδιά μας και το μέλλον του τόπου.

Δημιουργήθηκε η πρώτη ψηφιακή τάξη στο 1ο Δημοτικό Ν. Ψυχικού, με διαδραστικούς πίνακες και στόχος μας είναι όλα τα σχολεία του δήμου, μηδενός εξαιρουμένου να ακολουθήσουν στην ίδια φιλοσοφία της νέας εποχής». «Θα δείτε μεγάλες αλλαγές σε αυτό το θέμα το επόμενο διάστημα», μας διαβεβαιώνει η κ. Αλεξοπούλου.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στη συνομιλία μας, πήρε η συνάδελφος υποψήφια, κ. Φαίη Μπέη, η οποία δεν χρησιμοποίησε καθόλου πολιτικό λόγο και πολύ καλά έκανε καθώς δεν είναι πολιτικός, έδωσε παρόλ’ αυτά το στίγμα της και τη δημοσιογραφική της πινελιά.
«Θέλω να αντιμετωπίσω το δήμο, όπως αντιμετωπίζω το σπίτι μου. Με την αισθητική, την καθαριότητα και τη συνείδηση της ανακύκλωσης. Δεν θέλω να βάλω μεγαλεπήβολα σχέδια, και να θέσω υψηλούς στόχους. Υπάρχουν άνθρωποι με πολλή εμπειρία στο δήμο, με συγκεκριμένες εξειδικεύσεις», μας λέει η Φαίη, "εργάτης" της ζωής και των project της.

Η Φαίη Μπέη είναι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται, υλοποιεί τις δημιουργικές της ανησυχίες πάντα με μεγάλη επιτυχία και επιθυμεί για το Ψυχικό και τη Φιλοθέη, μία ακόμη πιο ασφαλή γειτονιά. Μια γειτονιά που να πηγαινοέρχονται τα παιδιά μας στα σχολεία και στις αθλητικές τους δραστηριότητες, χωρίς φόβο!