Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ένας Φιλοθεάτης για το Ψυχικό!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα.

Με τις προδιαγραφές του «Πρότυπου», τις περγαμηνές και τα εχέγγυα του προσώπου που το αναγνωρίζουν και το τιμούν οι συντοπίτες του, ο Δημήτρης Γαλάνης, φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημοτών της Φιλοθέης, του Ψυχικού και του Ν. Ψυχικού, προκειμένου να προσδώσει στο προάστιο που ζει, τα χαρακτηριστικά εκείνα που «επιθυμεί» και οραματίζεται.

Φιλικός και αγαπητός, ο Δημήτρης Γαλάνης, προτάσει τις βασικές αρχές του «Πρότυπου» σε όλες τις πτυχές της αναδιάρθρωσης του δήμου, του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων, σε κάθε τομέα που έχει εντοπίσει να «επέμβει» ξεχωριστά.

Με σημαία του τις αξίες της φροντίδας και του ενδιαφέροντος, στα σημεία που κραυγάζουν της προσοχής και έχοντας στο πλευρό του αξιόλογα στελέχη με εμπειρία, αλλά και νέους ανθρώπους που τον έχουν επιλέξει να τον ακολουθήσουν, ο Δημήτρης Γαλάνης, στις βασικές αρχές του προγράμματός του, αναζητά περισσότερη καθαριότητα, κυρίως για το Ν. Ψυχικό ειδικότερα, επισταμένη περιποίηση στα κομμάτια γης εκείνα που χρίζουν ανανέωσης και επαναδιαμόρφωσης, εκσυγχρονισμό στα σχολεία, ανάπλαση των χώρων αναψυχής, των πάρκων και των όλων των δημόσιων χώρων που μένουν αναξιοποίητοι.

Άλλωστε ένα «Προάστιο Πρότυπο», προσδιορίζεται από το πράσινο, εστιάζει στους όμορφους χώρους, κυριαρχείται από τάξη και από το αίσθημα της ασφάλειας, απαλύνει τις κακοτεχνίες, εξομαλύνει τις δυσλειτουργίες, προσφέρει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υποδομές, προάγοντας τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα.

Να σημειώσουμε, όπως συνεπάγεται ως φυσικό επόμενο, ότι κάθε εικόνα «Προτύπου», υποστηρίζεται από έναν ολοκληρωμένο συντονισμό δράσεων και «άψογης» λειτουργίας των δομών και των φορέων ανάπτυξης, σε ένα πλέγμα συνεργασίας και συντονισμού των επιχειρήσεων.

Εν κατακλέιδι, οι δύο σημαντικότεροι πυλώνες ανάπτυξης γύρω από τους οποίους συγκεντρώνεται η απαιτούμενη ανάγκη, για τη Φιλοθέη και το Ψυχικό, το περιβάλλον και ο πολιτισμός, υψώνονται επιβλητικά μπροστά μας και καλούν τα πρόσωπα και τις προσωπικότητας να παρέμβουν και να οδηγήσουν το τιμόνι της προσήλωσης, της στοχευμένης εργασίας, του σκοπού και της αφοσίωσης.