Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Άσκηση εν υπαίθρω


Η σωματική άσκηση εν υπαίθρω μπορεί να μην μας προσφέρει την ποικιλία και το εύρος ασκήσεων του γυμναστηρίου, αλλά η γυμναστική σε ανοικτούς στίβους, σε πάρκα, στη φύση, διευρύνει το πνεύμα και βοηθά τον οργανισμό με ένα μοναδικό τρόπο.

Το ιστορικό δημοτικό Γυμναστήριο της Φιλοθέης "Κυριακίδης" που υπάγεται στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Κ.Α.Π.Α.) του Δήμου, βρίσκεται στην οδό Καλλιγά 77, μεταξύ των γηπέδων αντισφαίρισης του τοπικού ομίλου και δίπλα στον ρέμα Ποδονίφτη.

Το Στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” πήρε το όνομά του από τον θρυλικό αθλητή δρομέα ημιαντοχής και αντοχής και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου (1910-1987). Ο στίβος είναι στη διάθεση του κοινού με προτεραιότητα στους δημότες, σε αθλητικούς συλλόγους, σχολεία της περιοχής, ομάδες αθλητών και σε μεμονωμένα άτομα για ατομική ή ομαδική προπόνηση. 

O ''Στίβος της Φιλοθέης'' στην κυριολεξία, αποτελεί τον ορισμό του παραδείγματος, για το πως "πρέπει" να είναι οι πραγματικές πόλεις για τους ανθρώπους. Στο κέντρο του, υπάρχει ένας όμορφος και περιποιημένος χώρο άθλησης για κάθε ηλικία, αποτελώντας ταυτόχρονα τον τόπο όπου συναντώνται τα κοινά ενδιαφέροντα των Φιλοθεατών και που χρησιμοποιείται ακόμα και για κοινωνικές εκδηλώσεις ή δράσεις πολιτιστικού εςνδιαφέροντος.