Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Να εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα 

Να εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας στο πρόσωπο του δημάρχου και στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων, μας λέει ο Βασίλης Κανούσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «+ Εργαζόμαστε» του Νίκου Χιωτάκη και να επιλέξουμε ικανότητα και εμπειρία.

Με το νέο μοντέλο διοίκησης του Κλεισθένη, ο δήμαρχος που θα εκλεγεί προϋποθέτει να χαρακτηρίζεται από ικανότητα να διοικεί αποτελεσματικά, να συνεργάζεται και να συνθέτει απόψεις και δυνάμεις για το καλό της πόλης.

Δημοσιογράφος ο Βασίλης από πάντα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά και συνεχίζει και διαμένει σε αυτό το πανέμορφο προάστιο της Αττικής, ασύγκριτου κατά την ταπεινή μου άποψη κάλλους, καθώς συνδυάζει μοναδικά, τρεις σημαντικές ενότητες παροχών στους κατοίκους της. Συνύπαρξη μιας ποιοτικής, ήσυχης διαμονής, σε περιβάλλον πλούσιου πράσινου και υψηλού επιπέδου κοινωνική συνδιαλλαγή, παράλληλα με μια έντονα ικανοποιητική εμπορική δραστηριότητα και πολιτιστική δράση.

Ο Βασίλης Κανούσης, παρόλ’ αυτά, γνωρίζει βαθύτερα τα ζητήματα που «αμαυρώνουν» τις δυνατότητες της Κηφισιάς και τις καταθέτει μαζί μας, παραθέτοντας ταυτόχρονα και τις λύσεις.

Όντας αρκετά χρόνια στο πλευρό του Νίκου Χιωτάκη, υποστηρίζοντάς τον, έχει άποψη και λεπτομερή εικόνα του δημοτικού γίγνεσθαι και κατακλύζεται κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας από την έντονη επιθυμία να αρχίσει και πάλι η Κηφισιά να πρωταγωνιστεί στην εξέλιξή της, καθώς είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η μη εξέλιξη, δεν αποτελεί στασιμότητα, αλλά πισωγύρισμα.

Ζητήματα όπως ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός που δημιουργεί θέματα ασφάλειας και ανασφάλειας, ανύπαρκτα αντιπλυμμηρικά έργα και μια στοιχειώδη οργάνωση της πολιτικής προστασίας, σύγχρονες υποδομές στον αθλητισμό, είναι κομβικά και αναζητούν εδώ και πολλά χρόνια, λύση.


«Το γήπεδο του Ζηρίνειου, ένα κόσμημα για την Κηφισιά, είναι απασφαλισμένο, καθώς από το 2016, περιμένουμε να αντικατασταθεί ο τάπητας. Θα μπορούσαμε να φιλοξενούμε εκατοντάδες παιδιά, τα οποία σήμερα φεύγουν και προπονούνται στο ΟΑΚΑ, κρίμα δεν είναι;

Χάσαμε 5 πολύτιμα χρόνια στα οποία η Κηφισιά θα μπορούσε να είχε καταθέσει πολλές μελέτες προκειμένου να προχωρήσουν έργα υποδομών.

Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά δεν συντηρήθηκαν και τα ήδη υπάρχων που βρήκε η σημερινή δημοτική αρχή από το 2014, με αποτέλεσμα σήμερα η Κηφισιά να παρουσιάζει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στο λεκανοπέδιο και στα Β. Προάστεια», επισημαίνει ο Βασίλης Κανούσης.