Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ο Βασιλιάς είναι εδώ!


Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1994), το αριστούργημα της Disney, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. 

Απέσπασε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το τραγούδι ''Can You Feel the Love Tonight''  (Elton John, Tim Rice) και Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής (Hans Zimmer), καθώς και δύο βραβεία Γκράμι , με το επίσημο soundtrack της ταινίας να έχει πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις. Το 1997, η θεατρική εκδοχή της ταινίας έκανε ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας 6 βραβεία Τόνι. 19 χρόνια μετά, παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα, με παραστάσεις σε όλον τον κόσμο.

Η κλασική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη, που έχει ήδη κλέψει την παράσταση με το εντυπωσιακό Βιβλίο της Ζούγκλας, το οποίο απέσπασε Όσκαρ Οπτικών Εφέ. Ο νέος Βασιλιάς των Λιονταριών τιμά το DNA του και μας ταξιδεύει στην αφρικανική σαβάνα με όχημα μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες του σινεμά, προσφέροντας μας ένα καθηλωτικό θέαμα.

25 χρόνια μετά, ο Βασιλιάς επιστρέφει μεγαλοπρεπής, μαγεύει με τις ολοζώντανες, σπαρταριστές εικόνες του και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Από αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου και ως την Τετάρτη 24 του μήνα στις 20:45, ο ''Βασιλιάς των Λιονταριών'' θα βρίσκετε... θα προβάλετε στον Δημοτικό κινηματογράφο Αμαρουσίου ''Μίμης Φωτόπουλος''. Το όνομά του έλαβε από τον ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο που υπήρξε κάτοικος Αμαρουσίου. Ο κινηματογράφος που λειτουργεί από το 1995 κάθε καλοκαίρι προσφέρει στους ''σινεφιλ'' επιλεγμένες ταινίες σε όμορφα διαμορφομένο περιβάλον.

Κινηματογράφος ''Μίμης Φωτόπουλος''
Αγίου Κωνσταντίνου 42, Πλατεία Σπύρου Λέκκα, Μαρούσι
Τηλ.: 210 61 98 890
e-mail: cinemaroussi@maroussi.gr