Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Στον δρόμο του παγωτού...!


γράφουν:
Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης

Μέρη, αντικείμενα, ιστορίες, αναμνήσεις. Η αληθινή αξία μιας στιγμής, αναγνωρίζεται, μέχρι εκείνη να γίνει ανάμνηση. Παράλληλα, κάθε μία μέρα απ' τη ζωή μας, προσπερνάται στο χθες. Το "σήμερα", γρήγορα γίνεται "χθες" και το "τώρα", μια γλυκειά ανάμνηση του πριν.

Η γεύση παρόλ' αυτά και η γαστρονομική απόλαυση δεν είναι μια ανάμνηση του χθες... είναι μια καθημερινή αναζήτηση! Η γλυκειά ανάμνηση ενός παγωτού, η γευστική εκπλήρωση μιας από τις κυριότερες αισθήσεις της ευχαρίστησης, πάντα θα την ψάχνουμε και θα τη βρίσκουμε στα αγνά, καθαρά υλικά, κάθε γαστρονομικής εκδοχής.
Το απόλυτο ορόσημο του Καλοκαιριού, το παγωτό, ενδείκνυται στο να ξυπνήσει μνήμες παιδικές, ερωτικές, φιλικές. Τι θέλετε κυπελάκι ή χωνάκι; Κλασική ερώτηση! Από το Ψυχικό στο Χαλάνδρι και μέχρι την Κηφισιά, ο δρόμος του παγωτού για εμάς, κάνει τις εξής στάσεις... Αδιαπραγμάτευτα και με "κλειστά μάτια", η εμπιστοσύνη στην ποιότητα, είναι διαχρονική και αμετανόητη!

Mucca Psychiko
Ολυμπιονικών 242, Νέο Ψυχικό 154 51
Τηλ.: (210) 6773693
Facebook: @muccapsychiko 


Η πρώτη δοκιμή συγκλονιστική! Ιδία εμπειρία! Είναι αυτό που λέμε, η πρώτη εντύπωση μένει, χαραγμένη στη μνήμη, βαθιά. Σε αυτή την ίδια μνήμη που αναζητά, που ψάχνει το καλό, το καλύτερο. Το mucca είναι πολύ καλό, μας αρέσει! Σε ένα χώρο που η ενέργειά του "ρέει" και οι άνθρωποι περνούν, σταματούν, δοκιμάζουν, αγοράζουν!
                                                                            
                                 
Ο Γιώργος Νέγρης έφερε το Mucca στο Ψυχικό, από την Ερυθραία που άνοιξε το πρώτο κατάστημα από τον Vicienzo, τον Ιταλό ζαχαροπλάστη και τον Έλληνα συνεργάτη του.
Φρέσκα παγωτά, που ανανεώνονται μες τη μέρα, μας "γαργαλούν" τον ουρανίσκο της γεύσης! 


Το σημείο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, αλλά τα στέκια και τα μέρη, δεν καθιερώνονται μόνο απ' την ποιότητά των αγαθών και των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά πανώ απ' όλα απ' το χαρακτήρα που προσδίδουν. 

Solo Gelato
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι 15231
Τηλ.: (210) 6813622
info@sologelato.gr
www.sologelato.gr


Το Solo Gelato δεν είναι ένα καθιερωμένο brand στην ελληνική αγορά του παγωτού, αλλά το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη, βραβευμένο με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Είναι φρέσκο, είναι Ιταλικό, με ελάχιστα λιπαρά, μόλις 5%, το οποίο παρασκευάζεται από τους  ίδιους, με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, φρέσκο γάλα και φρούτα. 


Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογιώργος, τρίτης γενιάς ''παγωτοποιός'', χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, με εκλεκτές πρώτες ύλες και φυσικά, χωρίς έτοιμα μείγματα. 


Στο Solo Gelato θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από γεύσεις παγωτών, ακόμη και χωρίς ζάχαρη, με στέβια, σιρόπι αγαύης και χωρίς γλουτένη.

Ninnolo Kifisia
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά 145 62
Τηλ.: (210) 8012765
info@ninnologelato.com
www.ninnologelato.com 

   
To Ninnolo, με ενθερμούς οπαδούς όχι μόνο στα βόρεια, αλλά απ' όλη την Αθήνα, είναι ένας χώρος που ξεχωρίζει για την χαλαρότητα και την ενέργεια που εκπέμπει, την σωστή εξυπηρέτηση, τις γεύσεις της κουζίνας του, τον καλό καφέ του,  αλλά και το άψογο παγωτό του! 

                             
Τα μυστικά του παγωτού που μόνο οι Ιταλοί ''παγωτατζήδες'' γνωρίζουν, χειροποίητο και κρεμώδες, φτιάχνεται μόνο με φρέσκο γάλα που παστεριώνουν οι ίδιοι, ενώ δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος ή βούτυρο στη συνταγή...
                                                                                    
                                         
Ο Στηβ Καπλάνης, ο άνθρωπος πίσω απ' το Ninnolo, κομίζει τα εύσημα της οικείας ατμόσφαιρας και του προσωπικού στυλ που έχει δημιουργήσει στο χώρο. Εξωτικά φρούτα από τη Βραζιλία, passion fruits, guava, acai berry, χρησιμοποιούνται για την ετοιμασία δροσιστικών sorbet. Επίσης το φουντούκι από το Πιεμόντε της Ιταλίας και η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου από την Αφρική συμπληρώνουν το αποτέλεσμα ενός από τα καλύτερα παγωτά της πόλης!