Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Τα βόρεια προάστια των Αθηνών είναι συγκρότημα δήμων και διάσπαρτων συνοικιών που αναπτύσσονται στη βόρεια οικιστική τάση των Αθηνών.

Ιστορική έδρα των βορείων προαστίων είναι η πόλη της Κηφισιάς και των βορειοανατολικών το Χαλάνδρι. Η βόρεια τάση παραδοσιακά κινείται στον άξονα Ψυχικού-Φιλοθέης-Χαλανδρίου-Αμαρουσίου-Κηφισιάς. 

Οι τάσεις είναι κομμάτι της φύσης του ανθρώπου και ανταποκρίνονται στις διανοητικές, σωματικές και συναισθηματικές του ανάγκες. Λειτουργούν σαν πυξίδα στη ζωή του και τον βοηθούν να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί σε επιλεγμένο περιβάλλον. 

Και από την στιγμή που η πορεία της ζωής μας έχει απροσδόκητα γεγονότα, ευχάριστα και δυσάρεστα, απλά και σημαντικά. Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το καθετί έχει το λόγο του, που μπορεί ν’ αγνοούμε όταν συμβαίνει αλλά κάποια μέρα θα το μάθουμε, το ζούμε, το αισθανόμαστε, το θαυμάζουμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς αυτό! 

Δείτε την φωτογραφία με μία γρήγορη ματιά. Είναι στα βόρεια της πόλης... είναι ένας από τους "παραδείσους" που αναζητούν όλοι όταν ο υδράργυρος παίρνει τον δρόμο της ανόδου!