Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

"Χρυσή" η Ελληνική Ποδηλασία!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας στο άθλημα της Ποδηλασίας, με τη μη ύπαρξη ποδηλατόδρομων πίστας, την μη ύπαρξη χώρων και εγκαταστάσεων για τις προπονήσεις των αθλητών, η Ελληνική Ποδηλασία κατέκτησε τη φετινή χρονιά, 8 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Φεβρουάριο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, με μεγάλες αξιώσεις!  


Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, έδωσε χθες Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με σκοπό να αρχίσει να προβάλλεται περισσότερο το άθλημα και να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό καθότι όπως ακούστηκε και από τον πρόεδρό της, Μιλτιάδη Κριμιζή, η στήριξη και η υποστήριξη του χώρου από φορείς, από τα μέσα επικοινωνίας και από το ίδιο το κράτος, είναι απαραίτητη και αναγκαία, για να "μεγαλώσει το άθλημα επικοινωνιακά και αριθμητικά", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το 2019, ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελληνική Ποδηλασία, όπως σημείωσε και ο Παναγιώτης Πριστούρης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας.
"Οκτώ μετάλλια σε μόλις ένα 5άμηνο του 2019, από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο, είναι πράγματι ένας εντυπωσιακός απολογισμός και φαίνεται ότι το άθλημα έχει και παρόν και μέλλον".


Φυσικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς είναι ο Χρήστος Βολικάκης, από το Βόλο, όπου με το απίστευτο επίτευγμά του να βρίσκεται στο top 3 σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα-πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη στο αγώνισμα του σκρατς, δεύτερος στο αγώνισμα του όμνιουμ. και τρίτος στο αγώνισμα των πόντων, εισπράττει τα εύσημα μιας μεγάλης και επίπονης προσπάθειας και μαζί με τον αδελφό του, Ζαφείρη Βολικάκη, ολοκληρώνουν ιδανικά μια καθ' όλα επιτυχημένη διαδρομή μέχρι σήμερα.


Αναμφισβήτητα η Ελληνική Ποδηλασία χρειάζεται τη βοήθεια και τη στήριξη της Πολιτείας, όταν ακόμα και το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ και αυτό υπολειτουργεί.
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα. 
Σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο και του Ομοσπονδιακού Προπονητή Λάμπρου Βασιλόπουλου, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και τα προβλήματα του παρελθόντος, έχουν περάσει. Στα σημερινά δεδομένα έχουμε τη στήριξη της Πολιτείας και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και βέβαια την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου της Σπύρου Καπράλου.  
"Θέλουμε καλύτερες συνθήκες προπόνησης, θέλουμε εξοπλισμό. Είμαστε πολύ πίσω σε εξοπλισμό. Στο εξωτερικό οι αγωνιζόμενοι έχουν 5-7 ποδήλατα. Η ποδηλασία πλέον σε θέματα τεχνογνωσίας, πλησιάζει τη φόρμουλα 1. Η κάθε κίνηση μελετάται και υπολογίζεται" υπερτονίζει ο Χρήστος Βολικάκης. 
                                     

Είναι παρόλ' αυτά, πολύ ενθαρρυντικό για το άθλημα, ότι ακολουθούν παιδιά πολλά υποσχόμενα, όπως το παράδειγμα των Κωνσταντίνου Λιβανού, με 4 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και του Πάνου Καρατσιβή με αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό.  

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός ποδηλατοδρομίου στην πόλη με στόχο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και όνειρο του ίδιου του αθλητή Χρήστου Βολικάκη, είναι να γίνει Παγκόσμιο Κέντρο Ποδηλασίας. 

Με τις ευχές μας και με το επόμενο Ολυμπιακό μετάλλιο!