Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Δράσεις στα North...


Η φθινοπωρινή ισημερία εγκαινιάζει την έναρξη του φθινοπώρου. Κατά την ισημερία, ο Ήλιος λάμπει κάθετα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο το αεράκι προσδιορίζει πως το κλίμα αλλάζει... Ιδανική εποχή για ''άθληση'' στο ύπαιθρο. Δράσεις σε συνδυασμό με την αργία της Κυριακής στα ... Νorth της πόλης. Στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Χαλάνδρι.

Το "Run Together powered by Ιntersport and Saucony'' επέστρεψε δυναμικά, για 6η χρονιά, στον ιστορικό χώρο του Ο.Α.Κ.Α., με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, πλαισίωσαν τρεις διαφορετικών αποστάσεων διαδρομές των 3, 6 και των 9 χιλιομέτρων! Ένα ξεχωριστό fun με μια μοναδική running εμπειρία σε όλους τους αθλητές. Στόχος δεν ήταν ο χρόνος τερματισμού και οι επιδόσεις αλλά οι συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί, σε ζευγάρια. Τη φετινή διοργάνωση στήριξε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Μέριμνα".

                                                                             
Ο Δήμος Χαλανδρίου διοργάνωσε τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου, προς τιμήν της διάσημης Χαλανδραίας πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ. Πρόκειται για έναν αγώνα αναψυχής με αφιλοκερδή και φιλαθλητικό χαρακτήρα. Η διοργάνωση προσέφερε στο πλήθος συμμετεχόντων πέρα από τη χαρά της άθλησης και της συμμετοχής, τη γνωριμία με το γνωστό Ρέμα του Πολύδροσου, όσο και του κεντρικού, αστικού ιστού του Δήμου Χαλανδρίου. Παράλληλα το μήνυμα του εθελοντισμού έδωσαν πολλοί πολίτες που συμμετείχαν βοηθώντας σε όλους τους τομείς τους διοργανωτές, συμβάλλοντας πέρα από κάθε αποκομιδή εμπειριών και στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου.

Η Τζίνα Μπαχάουερ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου του 1910, από πατέρα Αυστριακό και μητέρα Ιταλίδα και άφησε την τελευταία της πνοή στις 22 Αυγούστου 1976, στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, βραδιά που επρόκειτο να εμφανιστεί στο Ηρώδειο. Από πολύ νεαρή ηλικία εκδηλώθηκε η κλίση της στη μουσική και έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ σε ηλικία 8 ετών. Στο Ωδείο Αθηνών έλαβε τις πρώτες της μουσικές σπουδές με τιμητικές διακρίσεις και το 1929 αναχώρησε για το Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο στην Εθνική Σχολή Μουσικής (Ecole Normale de Musique). Σε συναυλία με ορχήστρα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1930, ενώ τρία χρόνια αργότερα απέσπασε το Μετάλλιο της Τιμής στον Διεθνή Διαγωνισμό της Βιέννης. Το 1935 εμφανίζεται για πρώτη φορά σε συναυλία στην Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μητρόπουλου, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τη βρίσκει στην Αλεξάνδρεια, δίνοντας κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της 630 συναυλίες για τις συμμαχικές δυνάμεις της Μέσης Ανατολής. Έκανε διεθνή σταδιοδρομία δίνοντας εκατοντάδες κονσέρτα στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές του κόσμου, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αποσπώντας κορυφαίες τιμητικές διακρίσεις ενώ ερμηνείες της διασώζονται και δισκογραφικά. Το ελληνικό κράτος εξέδωσε γραμματόσημο προς τιμήν της, το 1981, ενώ το 1976 καθιερώθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Τζίνα Μπαχάουερ» στην πόλη Σολτ Λέικ, πρωτεύουσα της πολιτείας Γιούτα των ΗΠΑ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της οποίας πραγματοποιούσε τακτικά εμφανίσεις.