Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Εθνική επέτειος-Εθνική γιορτή!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Κάθε εθνική επέτειος, είναι μια γιορτή στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, μια μνήμη τιμής στην εθνική αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα, μια κατάθεση ψυχής σε ότι πρεσβεύει την ανθρώπινη φύση. Το σεβασμό της υπόστασης, την εξίψωση των διακριτών αρετών και των εξέχουσων αξιών.  

Το "Αρσάκειο Ψυχικού"
Η χθεσινή 28η Οκτωβρίου γιορτάστηκε και στα βόρεια προάστεια της Αττικής, όπως και σε όλη τη χώρα, με ηλιόλουστες διαθέσεις και με την αντίστοιχη λαμπρότητα για τη συναισθηματική σημασία της ημέρας. Το North Pages, παρακολούθησε από κοντά την παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Ψυχικού, καταγράφοντας απίθανες εικόνες παιδιών, εκπαιδευτικών και πολιτικών.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών
Μαθητές όλων των σχολείων της Φιλοθέης και του Ψυχικού, με βήμα υπεροχής και αέρα πνοής, απέδωσαν με θαυμαστή και αντιπροσωπευτική παρουσία, την ιδέα της προόδου και της εξέλιξης της εποχής, επανατοποθετώντας την αξία της συνέχειας των γενεών και των πολύτιμων αρχών.


Η Φιλαρμονική του δήμου, έλουζε με μουσική αρμονία την παρέλαση, δίνοντας τον τόνο στη συγκέντρωση με τις χαρακτηριστικές τυμπανοκρουσίες και τα πνευστά.


Ο Δημήτρης Γαλάνης, δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού μετά τη λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Ν.Ψυχικό, ανεβαίνει συνοδεύομενος από μέλη της οικογένειάς του και του δημοτικού συμβουλίου για την παρακολούθηση της παρέλασης. Πίσω του στην εικόνα (κάτω), διακρίνονται οι κυρίες Ελένη Ζέππου και η Μίνα Μεταξίδη Μελλισουργού.


Την παράσταση έκλεψαν όπως πάντα οι μικροί μας ήρωες, όπου χαριτωμένοι ύψωναν την σημαία της Ελλάδας, σηκώνοντας κυριολεκτικά τα βάρη των συμβόλων τους έθνους. Με το νηπιαγωγείο "Μαίρη Πόπινς" ξεκίνησε η παρέλαση στο Νέο Ψυχικό χαρίζοντας σε όλους μας αυτή την πανέμορφη εικόνα (κάτω).

Το νηπιαγωγείο "Μαίρη Πόπινς"
Ο Δημήτρης Γαλάνης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο
ανάμεσα στα παιδιά.
Τα παιδιά αποτελούν και θα αποτελούν το μέλλον του τόπου, τους γνήσιους εκφραστές της αλλαγής, της εξέλιξης και της προόδου. Μένοντας κοντά τους, υπάρχοντας δίπλα τους, παίρνουμε μια διακριτική γεύση του νέου που έρχεται, του διαφορετικού. Άλλωστε πως θα αντέξουμε την ενηλικίωση, αν δεν επιλέγουμε να γινόμαστε λίγο παιδιά. Δείτε όλες τις εικόνες από τη χθεσινή παρέλαση του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στο Portfolio του North Pages που ακολουθεί.

North Portfolio:28η Οκτωβρίου-Ψυχικό
https://www.facebook.com/Northpages/?modal=admin_todo_tour