Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η μόδα στην υπηρεσία για τον Κορωνοϊό


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Η βιομηχανία της μόδας σταματώντας την καθιερωμένη γραμμή παραγωγής της, απλώνει χείρα βοηθείας προς τα νοσοκομεία των πληγέντων χωρών, κατασκευάζοντας χειρουργικές μάσκες για το νοσοκομειακό προσωπικό και τις ανάγκες του συστήματος υγείας.

Ένας, ένας με τη σειρά, οι μεγαλύτεροι οίκοι, ανακοινώνουν την παραγωγή χειρουργικών μασκών για τον εφοδιασμό και την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την κρίση λόγω του Κορωνοϊού. Τα μεγαλύτερα brand Dior, Fendi, Louis Vuitton and Givenchy, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, αναμένεται να παράσχουν στις Γαλλικές αρχές το προσεχές διάστημα περισσότερες από 40 εκ. μάσκες, την ίδια στιγμή που Gucci και Yves Saint Laurent, βρίσκονται στην αναζήτηση με τις Κινεζικές υπηρεσίες, για τη δωρεά στη Γαλλία 3 εκ. χειρουργικών μασκών. 



Ο οίκος Prada, έκανε λόγο για την κατασκευή 110.000 μασκών, ενώ η Ισπανική εταιρεία Zara, μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, θα έχουν σταλεί στις απαραίτητες δομές υγείας, πάνω από 300.000 κομμάτια. Παράλληλα και η H&M, τάχθηκε στην υπηρεσία παροχής βοήθειας της αλυσίδας της υγείας, για την παροχή εξοπλισμού σε όλους τους εργαζόμενους, ενώ η Mango ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει 2 εκ. μάσκες προσώπου στα Ισπανικά νοσοκομεία.

Η παγκόσμια παραγωγή υφάσματος και ρούχων, δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχη στην τεράστια απειλή που πλήττει τον πλανήτη, έκλεισε τις εργασίες της στην καθιερωμένη παραγωγή και έστρεψε την προσοχή της στο να συμβάλλει στη στήριξη του κράτους και των υποδομών του, σε αυτή τη δύσκολη εποχή της υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη.