Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σε μαγικά ταξίδια...


Όσο καιρό ο Κορονοϊός μας κρατά σε κατ’ οίκον περιορισμό καλό είναι να περνάμε τις ώρες μας δημιουργικά και ευχάριστα, αποβάλλοντας το άγχος των ημερών. Αυτές τις μέρες το βιβλίο μπορεί αν δεν είναι ήδη, να γίνει πραγματικός φίλος, χαλαρώνοντας μας και οδηγώντας μας σε μαγικά μονοπάτια.

Ευκαιρίας δοθείσης ας γνωρίσουμε νέους συνοδοιπόρους στα ''νοερά'' ταξίδια μας. Η συγγραφέας Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη με το τελευταίο της βιβλίο, ''Το πορτραίτο'' από τις εκδόσεις ''Πνοή'' μέσα από τις 500 καλογραμμένες σελίδες του, μας παίρνει μαζί της... Από τα φθινοπωρινά απογεύματα στα βουλεβάρτα στην πλατεία Μαντελέιν μέχρι τον σιδερένιο Πύργο στο Παρίσι και μια βόλτα στη βροχερή Βαστίλη. Κι από εκεί στην άλλη άκρη της Ευρώπης, σ’ ένα μικρό χωριό που δεν υπάρχει στον χάρτη της Κρήτης. Διαπιστώνεις πως ο χρόνος ποτέ δεν φτάνει για ν’ αγαπήσεις και ν’ αγαπηθείς. Ο χρόνος πάντα τρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα και μένει ακίνητος στο σύμπαν. Την Σοφία, το Γιώργη, την Καλλιόπη στους συστήνει η συγγραφέας προσθέτοντας το ανθρώπινο στοιχείο στο βιβλίο της, βάζοντας όλο το συγγραφικό ταλέντο της στις σελίδες του. Εσύ θα φυλλομετράς ανάποδα γιατί αυτό το ''ταξίδι'' δεν θα θες ποτέ να τελειώσει!


Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη Κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο ''Το ραντεβού''. Το 2018 κυκλοφορεί η ''Κερασία'' και το 2019, το τρίτο της βιβλίο, ''Το πορτραίτο''. Έχει γράψει μια συλλογή με μικρά ποιήματα και χαϊκού ενώ πολλά διηγήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και διαδικτυακό τύπο.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ: