Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Το αγαπημένο μας αρνάκι στο φούρνο με πατάτες θα απολαύσουμε φέτος την Κυριακή του Πάσχα, με τα αρώματα της ρίγανης και του θυμαριού, με λεμόνι και ελαφρώς πικάντικη μουστάρδα, κεκλεισμένων όμως των θυρών, χωρίς ανοιχτά καλέσματα στον ευρύτερο οικογενειακό μας κύκλο, αυστηρά με τα στενά αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το φετινό Πάσχα μας βρίσκει ακόμα πιο κοντά ο ένας στον άλλο, κυριολεκτικά και μεταφορικά και ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του κοινού, εθνικού μας στόχου, δείγματα του οποίου αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα, καθώς έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το επίπεδο της διασποράς της νόσου χαμηλά και η τωρινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας προχωρά με άκρως θετικά μηνύματα. Η μεταδοτικότητα του ιού φθίνει και αυτό που μας μένει είναι να ολοκληρώσουμε με επιτυχία μέχρι το τέλος Απριλίου, την τήρηση των μέτρων που καρτερικά εφαρμόζουμε.

Προσευχή κατ' οίκον λοιπόν για φέτος το Πάσχα, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στην κοινωνία των πολιτών, να αρχίσει σιγά σιγά και σταδιακά, ανά πληθυσμιακές ομάδες, να βγαίνει προς τα έξω, να ξεκλειδώνει τις εργασίες του και να προσμετρά συνολικά τις απώλειές του.
Η Χριστιανοσύνη φέτος και το αίσθημα της πίστης πιθανότατα να υιοθετεί και να ενσωματώνει στις αναζητήσεις της περισσότερο από ποτέ άλλοτε και υπαρξιακού χαρακτήρα διλήμματα, "υπάκουη" παρόλα ταύτα και αυτή όπως όλοι μας στις επιτάξεις της ιατρικής επιστήμης.